bd-sprite

Ambrosia: Γαστρονομική Έκθεση ελληνικών - κυπριακών προϊόντων στη Βαρκελώνη

Η AMBROΣIA θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις 11 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 έως τις  21.00, στο ξενοδοχείο Chic and Basic Velvet στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η γαστρονομική έκθεση στη Ισπανία που αφορά αποκλειστικά προϊόντα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρόκειται για μία έκθεση που «αποτελεί πλέον την ιδανικότερη βιτρίνα για την παρουσίαση παραδοσιακών και πρωτότυπων γευστικών προϊόντων προερχομένων από τις δύο χώρες», όπως τονίζουν οι διοργανωτές της.

Η AMBROΣIA θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις 11 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 έως τις  21.00, στο ξενοδοχείο Chic and Basic Velvet στο κέντρο της Βαρκελώνης, προσφέροντας στο τοπικό κοινό μια μοναδική ευκαιρία να γευτεί τα ελληνικά και κυπριακά εδέσματα.

 

Διοργανωτής της AMBROΣIA είναι η εταιρεία OKTANA-Casa de Cultura και η έκθεση υλοποιείται σε συνεργασία με την Agora-Grecat. Στην έκθεση συμμετέχουν παραγωγοί και διανομείς τυριών, ποτών, μπαχαρικών, βιολογικών βοτάνων, παραδοσιακών γλυκών και φαγητών. Για την ελληνική μυθολογία, η «ἀμβροσία» είναι το φαγητό ή το ποτό των θεών και σημαίνει κυριολεκτικά «αθανασία». Με την έκθεση αυτή, οι διοργανωτές καλούν το κοινό να προσεγγίσει την αθανασία του ελληνικού πολιτισμού μέσα από τις γεύσεις της κουζίνας του.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την ελληνική και κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα, να απολαύσουν παραδοσιακούς μεζέδες και ποτά, να ακούσουν ζωντανή μουσική από το ελληνικό συγκρότημα Τριο Φετα και να συμμετάσχουν σε πολυάριθμες κληρώσεις, σε μια εκδήλωση με φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου επισκέπτες διαφόρων εθνικοτήτων νιώθουν ότι αποτελούν μέρος μιας ευχάριστης παρέας, ενώ παράλληλα οι επαγγελματίες μπορούν να κλείσουν συμφωνίες για την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων στη χώρα.

 

Η AMBROΣIA χαίρει υποστήριξης από τις Πρεσβείες της Κύπρου και της Ελλάδας στη Μαδρίτη, από το Ελληνο-Ισπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Μαδριτης, του Ισπανο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανανεώθηκε η συνεργασία του ΕΦΕΤ με το υπ. Υγείας της Κύπρου

Με την υπογραφή του νέου πρωτοκόλλου συνεργασίας αναμένεται να επιτευχθεί περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης τεχνογνωσίας στους τομείς της αξιολόγησης της επικινδυνότητας χημικών και βιολογικών κινδύνων στα τρόφιμα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Howden εντάσσει στο δυναμικό της τον Σ. Μυρίδη - Ενίσχυση του Marine

«Η ένταξή μου στην Howden αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς όφελος των πελατών μας οι οποίοι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας μέσω ενός Παγκόσμιου Ομίλου» ανέφερε ο κ. Μυρίδης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ελληνικό προξενείο στη Λυών τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στο Δημαρχείο της Λυών είχε αναρτηθεί, τιμητικά, η ελληνική σημαία, τόσο στην κλίμακα της επίσημης εισόδου όσο και στην αίθουσα υποδοχής. Σημαντική ήταν η συμμετοχή 13 γενικών και επιτίμων προξένων στη Λυών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

Και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Μάλτα και Γαλλία) οι καταναλωτές όταν αγοράζουν προϊόντα διατροφής, δίνουν ιδιαίτερα βαρύτητα στη «φυσικότητα» των τροφίμων, καθώς τα θεωρούν πιο υγιεινά.