ΓΔ: 1431.98 0.82% Τζίρος: 6.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:47:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αυξήσεις διοδίων στις περισσότερες εθνικές οδούς από την Πρωτοχρονιά

Πιο βαθιά στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι οδηγοί από την Πρωτοχρονιά για να πληρώσουν τα διόδια στις εθνικές οδούς καθώς οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει αυξήσεις. Για τιμαριθμικές ανατιμήσεις κάνει λόγο ο υπουργός Μεταφορών.

Αυξημένα θα είναι τα διόδια στις εθνικές οδούς από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 00:00 της 1/1/2022), καθώς οι εταιρείες που τις διαχειρίζονται έχουν ανακοινώσει τις νέες τιμές χρεώσεων, και τους οδηγούς να καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλής δήλωσε πως πρόκειται για τιμαριθμικές ανατιμήσεις που είναι πάρα πολύ μικρές και προσαρμόζονται ανάλογα με τον πληθωρισμό. 

Η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Μορέας ανακοίνωσε αυξήσεις σε ορισμένους σταθμούς διοδίων για την διαδρομή Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα/Σπάρτη, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 00:00 της 1/1/2022), με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου . Οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2022.

Οι νέες τιμές ανά σταθμό και κατηγορία  οχήματος έχουν ως εξής:

Αυξάνεται επίσης κατά 0,10 ευρώ και το αντίτιμο των διοδίων στην Ολυμπία Οδό από την Πρωτοχρονιά, βάσει της προσυμφωνημένης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 αναπροσαρμόζονται τα διόδια βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2021.

Πώς διαμορφώνονται οι νέες τιμές

Με την σειρά της η «Νέα Οδός Α.Ε.», ανακοίνωσε ότι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 00:01), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών.

Ποιες θα είναι οι νέες τιμές των διοδίων

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα είναι δωρεάν η διέλευση από τα διόδια για τις εκλογές

Χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών οχημάτων σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας καθώς αναμένεται να υπάρξει μαζική μετακίνηση ψηφοφόρων προς τους τόπους που διατηρούν τα εκλογικά τους δικαιώματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνολικά 576.914 οχήματα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας κι Αφιδνών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, συνολικά 2.000 αστυνομικοί και 550 οχήματα της τροχαίας είναι επί ποδός στην Αττική για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.