ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:10:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στο αρχείο η δικογραφία για τους Γεωργιάδη - Αβραμόπουλο για Novartis

Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια από την έναρξη των ερευνών κλείνει ο κύκλος για το σύνολο των πολιτικών προσώπων που έχουν εξετασθεί.

Κλείνει με αρχειοθέτηση η δικογραφία σχετικά με ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή των πρώην υπουργών Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis , με διατάξεις των εισαγγελέων της Οικονομικής Εισαγγελίας που ερευνούσαν την υπόθεση.

Μετά από περίπου πέντε χρόνια από την έναρξη των ερευνών για παράνομες πρακτικές της ελεγχόμενης φαρμακοβιομηχανίας οι εισαγγελείς, με την έγκριση του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη, θέτουν στο αρχείο την έρευνα για τους δύο τελευταίους από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονταν για την πιθανότητα εμπλοκής τους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες όσον αφορά τον κ. Αβραμόπουλο η απόφαση για κλείσιμο της υπόθεσης φέρεται να είχε την συναίνεση και των τριών επίκουρων εισαγγελέων που χειρίστηκαν την δικογραφία, καθώς και του επικεφαλής τους Χρήστου Μπαρδάκη αλλά και τουεισαγγελέα που ανέλαβε την μελέτη όλων των στοιχείων του φακέλου, Παναγιώτη Καψιμάλη.

Όσον αφορά τον κ. Γεωργιάδη, η απόφαση αρχειοθέτησης ελήφθη από δύο εκ των επίκουρων εισαγγελέων που ερευνούσαν την υπόθεση, με την τρίτη εισαγγελική άποψη να υποστηρίζει ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε εξηγήσεις. Η θέση αυτή ωστόσο δεν υποστηρίχθηκε ούτε από τον κ. Καψιμάλη ούτε και από τον κ. Μπαρδάκη.

Με τις δύο σημερινές διατάξεις αρχειοθέτησης για τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλο, κλείνει πλέον επίσημα το σκέλος τής υπόθεσης που αφορούσε πολιτικά πρόσωπα, το οποίο ήταν σε εκκρεμότητα όσον αφορά τους δύο πολιτικούς, καθώς ήδη είχε αρχειοθετηθεί η υπόθεση για άλλους επτά πολιτικούς ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για δωροληψία για τον Ανδρέα Λοβέρδο, δέκατο από τους ερευνώμενους.

Μάλιστα όσον αφορά τον τελευταίο η ανακρίτρια που ανέλαβε την υπόθεση έχει ταχθεί υπέρ της παραγραφής του αδικήματος που του αποδίδεται, με αντίθετη την εισαγγελική εισήγηση. Την υπόθεση θα κρίνει Δικαστικό Συμβούλιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Dikastiria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο «Μάξιμος Σαράφης» μετά την σημερινή απολογία του

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.
Dikastiria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογείται σήμερα στον Ανακριτή ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών θα απολογηθούν σήμερα και άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εξαπάτησης επιχειρηματιών, η οποία σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά τη δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη συνεχίζεται η κατάθεση του Ι. Αγγελή για τη Novartis

Την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.