ΓΔ: 2446.96 -1.16% Τζίρος: 35.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:33:36
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο

Τσουκαλάς: Καυτηρίασε πανηγυρισμούς κυβέρνησης για παραπομπές στη Δικαιοσύνη

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκάνδαλο με στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και κάλεσε ΝΔ και Γεωργιάδη να ζητήσουν συγγνώμη από τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη στάση τους.

Σε έντονο ύφος τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κώστας Τσουκαλάς, κατά την παρέμβασή του στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού Action24, όπου φιλοξενούνταν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Τσουκαλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δημιούργησε ένα σκάνδαλο με δύο διοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ, δύο περιφερειακούς διευθυντές, δύο διευθυντές άμεσων επενδύσεων και τέσσερις βουλευτές να παραπέμπονται». Παράλληλα, κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Νέα Δημοκρατία να ζητήσουν συγγνώμη από τον Νίκο Ανδρουλάκη, «που του λέγατε ότι εκθέτει τη χώρα, ενώ τη χώρα την εκθέτετε εσείς».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε με αιχμηρό τόνο πως «είστε η μόνη κυβέρνηση που πετάει καπνογόνα γιατί παραπέμπουν στελέχη της στη δικαιοσύνη, με μία λογική του “εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι”».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον υπουργό Υγείας, υπενθύμισε: «Λέγατε, κύριε υπουργέ, ότι είναι άκυρη η ανανέωση της θητείας των Ελλήνων Ευρωπαίων Εισαγγελέων. Δώσατε τα ρέστα σας να μην ανανεωθεί, πιέζατε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και απειλούσατε και “πήγατε κουβά”, όπως σε ό,τι έχετε πει έως τώρα».

Με σκωπτική διάθεση, πρόσθεσε: «Πρέπει να σας χειροκροτήσουμε; Την επόμενη φορά, θα έρθουμε στο αεροδρόμιο να σας πούμε ότι μας κάνατε περήφανους που παραπέμπονται μόνο τέσσερις. Θέλουμε… κυβέρνηση σαν τη δική σας να κάνει τη χώρα περήφανη».

Κλείνοντας, ο κ. Τσουκαλάς επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει διαχρονικά την ανάγκη σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας και υπενθύμισε: «Το κεντρικό στέλεχος στο Ηράκλειο της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που εσείς κ. Γεωργιάδη είστε αντιπρόεδρος, ο κ. Χιλετζάκης, ελέγχεται για δέκα εκατομμύρια ευρώ. Και δεν τον έχετε ακόμη διαγράψει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Κατερίνας Παπακώστα για τις κατηγορίες στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Κατερίνα Παπακώστα, βουλευτής Τρικάλων, δηλώνει αθώα για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζει άδικη και νομικά αστήρικτη την πλημμεληματική κατηγορία, ζητά άμεση εκδίκαση και ευχαριστεί όσους τη στήριξαν, δηλώνοντας ακέραια.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ αποκαλύπτεται ως οργανωμένο γαλάζιο δίκτυο

Ο Κώστας Τσουκαλάς χαρακτηρίζει το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ ως «γαλάζιο» και οργανωμένο από τους εκλεκτούς του Πρωθυπουργού, τονίζοντας πως πλέον ο λόγος ανήκει στη δικαιοσύνη μετά και τις διώξεις που ασκήθηκαν.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Καινοτόμα φάρμακα με δίκαιους και ξεκάθαρους κανόνες

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε στο συνέδριο του Economist πως στόχος του είναι η μείωση και δικαιότερη εφαρμογή του clawback, διατηρώντας το σύστημα, με ταυτόχρονη στήριξη των καινοτόμων φαρμάκων ως επένδυση για τη δημόσια υγεία.