ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Pixabay

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών ή χιονόνερου στις Κυκλάδες και στα παραθαλάσσια της Κρήτης και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και της Ανατολικής Εύβοιας, μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά, ισχυρός στα βόρεια, θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά:

Για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονόνερου στις Κυκλάδες και στα παραθαλάσσια τμήματα της Κρήτης και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στην Ανατολική Εύβοια και στα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στη Δυτική Μακεδονία ολικός. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 0 βαθμούς), -1 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -4 έως 6 βαθμούς), 0 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, -2 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στο Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια τμήματα και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, κυρίως στα βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια, παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρός στα μεγαλύτερα υψόμετρα περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδική χαρά χιόνι
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πού θα χιονίσει αύριο σύμφωνα με τις προβλέψεις

Αύριο προβλέπονται τοπικές βροχές σε Κρήτη, ανατολικές Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός, άνεμοι βόρειοι, θερμοκρασία σε άνοδο και παγετός στα ηπειρωτικά.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Χαλαζόπτωση και χιόνια στα ορεινά, προβλήματα στην κυκλοφορία

Η κακοκαιρία πλήττει το νησί με πτώση θερμοκρασίας, βροχές, χαλάζι και χιόνια στα ορεινά. Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση, με τις αρχές να συστήνουν προσοχή και περιορισμό μετακινήσεων.