ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Euroferry Olympia-Fotia
Φωτο: ΑΠΕ

Euroferry Olympia: Βρέθηκε μία απανθρακωμένη σορός μέσα σε φορτηγό

Νεκρός εντοπίστηκε ένας από τους 11 αγνοούμενους του πλοίου Euroferry Olympia, μέσα σε φορτηγό.

Απανθρακωμένη σορός βρέθηκε μέσα σε φορτηγό στο πλοίο Euroferry Olympia. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ που ανέβηκαν εκ νέου στο πλοίο εντόπισαν τη σορό στην καμπίνα ενός φορτηγού.

Νωρίτερα σήμερα, σώθηκε 21χρονος Λευκορώσος, ένας από τους 12 αγνοούμενους, που εντοπίστηκε ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου Euroferry Olympia και απεγκλωβίστηκε, έφθασε με ταχύπλοο του Λιμενικού στην Κέρκυρα και μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Η πρώτη λέξη του 21χρονου όταν διασώθηκε ήταν «Ζω;» Φτάνοντας στο λιμάνι δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις αλλά το χαμόγελο του ήταν αρκετό. Το όνομα του ήταν στη λίστα των αγνοουμένων.

Παράλληλα έφτασαν νωρίς σήμερα το πρωί, στο λιμάνι του Πρίντεζι48 διασωθέντες από το ναυάγιο του Euroferry Οlympia. Τους μετέφερε στην Ιταλία, το πλοίο Florencia, το οποίο ανήκει, επίσης, στην εταιρία Grimaldi.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, πρόκειται για Ιταλούς, Πολωνούς, Βούλγαρους και Ουκρανούς επιβάτες.

Όλοι τους, υπογράμμισαν ότι η παροχή βοήθειας ήταν άμεση και αποτελεσματική, και ότι «το σημαντικότερο, αυτή την στιγμή, είναι το ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτή την δοκιμασία».

Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκάπλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού. Επίσης επιχειρεί ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της «Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)» έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA. (DIGIFEMA: Direzione Generale Investigazioni Ferroviarie e Marittime).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ploio-limani-anemoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργίες των ναυτικών θα κρατήσουν δεμένα τα πλοία στα λίμάνια

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας ενώ ζητά την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και αύξηση του επιδόματος ανεργίας.