ΓΔ: 1442.21 -2.00% Τζίρος: 115.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Δίκη Folli Follie: Αυστηροί περιοριστικοί όροι για Δ. και Τζ. Κουτσολιούτσο

Εν όψει της αποφυλάκισής τους, μετά την πάροδο 18 μηνών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε μία σειρά αυστηρών περιοριστικών όρων στους δύο κατηγορούμενους.

Αυστηρούς όρους επέβαλε στους δύο βασικούς κατηγορούμενους στη δίκη για την υπόθεση της Folli Follie, Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενόψει της συμπλήρωσης του χρόνου προσωρινής κράτησης τους και την έξοδο τους από την φυλακή σε λίγες ημέρες.

Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται από τον περασμένο Ιανουάριο η υπόθεση των πλασματικών οικονομικών στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών η εταιρεία που ίδρυσε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση απομάκρυνσης από τον νομό Αττικής.

Λίγες μόνο ημέρες πριν ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, καθώς συμπληρώνεται τις επόμενες ημέρες το ανώτατο όριο των 18 μηνών της προσωρινής τους κράτησης, το δικαστήριο προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία πατέρα και υιού στη δίκη, αποφάσισε για την έξοδο τους από τη φυλακή τούς περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της απαγόρευσης απομάκρυνσης από τον νομό Αττικής και την υποχρέωση εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας τους.

Για το αποκαλούμενο "σκάνδαλο της Folli Follie" λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη, πλην των δύο άλλοτε κορυφαίων του ομίλου, άλλα οκτώ πρόσωπα, κυρίως επιτελικά στελέχη της εταιρείας. Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με σειρά κακουργημάτων που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, οι πράξεις της οποίας , κατά τη δικογραφία, προκάλεσαν ζημιά που υπολογίζεται κατ' εκτίμηση σε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Κουτσολιούτσος (Folli Follie): Δεν ήταν εικονικός ο τζίρος του ομίλου

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Εισαγγελέως της Έδρας, ο ιδρυτής της εταιρείας, επανέλαβε ότι δεν ισχύει πως το μεγαλύτερο ποσοστό του κύκλου εργασιών που εμφάνιζε ο ασιατικός κλάδος της Folli Follie ήταν εικονικό.