ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Καθαρά Δευτέρα χωρίς μάσκες προστασίας στους εξωτερικούς χώρους

Με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που συνεδρίασε σήμερα, από το ερχόμενο Σάββατο 5 Μαρτίου δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν από σχετική υπό έκδοση ΚΥΑ.

Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, παραμένει ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022 δηλαδή πριν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.  Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΥΑ θα περιλαμβάνει άρση των περιορισμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσον αφορά την πληρότητά τους, η οποία επιστρέφει στο 100%.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα κρούσματα οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι της σημερινής ημέρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 15.557, εκ των οποίων 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 57, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.972 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 399 (63,7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ