ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δέκα υδροφόρα οχήματα από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στην Πυροσβεστική

«Ό,τι κάηκε, ό,τι καταστράφηκε ήταν δικό μας και εμείς θα το ξαναφτιάξουμε» δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής για την ενίσχυση της θωράκισης της χώρας.

Δέκα νέα υδροφόρα οχήματα 4Χ4 παρέδωσε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, υλοποιώντας τη δέσμευση που είχε αναλάβει τον περασμένο Αύγουστο, εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών που είχαν πλήξει τότε τη χώρα. Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, υπενθύμισε ότι «τότε δεσμευτήκαμε πως όλα τα έσοδα που θα μαζέψει η Επιτροπή μέσω του νομισματικού της προγράμματος, από τις 23 Αυγούστου έως και τη λήξη του στις 20 Δεκεμβρίου 2021, θα διατεθούν για την θωράκιση της χώρας απέναντι σε παρόμοιες καταστροφές». «Συνεπείς προς τη δέσμευσή μας, την υλοποιούμε σήμερα, παραδίδοντας στα χέρια σας τη σύμβαση για την προμήθεια 10 πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία θα προστεθούν στο οπλοστάσιο της Πυροσβεστικής» τόνισε η κυρία Αγγελοπούλου και ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τα 603 φυσικά πρόσωπα και εταιρίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Επιτροπής.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» αναφέρθηκε στη φιλοσοφία των δράσεων του επετειακού έτους: «Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» είχαμε πει ότι στόχος μας είναι οι δράσεις που θα διοργανωθούν με την ευκαιρία των 200 χρονών μετά την επανάσταση του 1821, να αφήνουν μία σημαντική παρακαταθήκη. Η παρακαταθήκη δεν αναφέρεται μόνο σε κτίρια, κατασκευές, υπολογιστές και έπιπλα, αλλά και σε αλλαγή στάσεων και νοοτροπιών. Σε αυτή τη λογική λοιπόν επιδιώξαμε να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί μία άλλη σχέση όλων μας με το δημόσιο χώρο, και η καμπάνια που είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή δωρεά είχε και αυτό το νόημα: να αναδείξουμε την ανάγκη να νοιαστούμε συλλογικά για τον δημόσιο χώρο: το κοινό μας σπίτι, το οποίο το διαχειριζόμαστε μεν εμείς, αλλά έχουμε την ευθύνη να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».

Η ομιλία της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

«Τον περασμένο Αύγουστο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου που κόστισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους και κατέστρεψαν δάση, σπίτια, περιουσίες, στην Αττική, στην Εύβοια, στη Ρόδο, στην Πελοπόννησο, οργανώσαμε μία καμπάνια, με κεντρική ιδέα πως «ό,τι κάηκε, ό,τι καταστράφηκε ήταν δικό μας και εμείς, όλοι μαζί, θα το ξαναφτιάξουμε». Τότε δεσμευτήκαμε πως όλα τα έσοδα που θα μαζέψει η Επιτροπή μέσω του νομισματικού της προγράμματος, από τις 23 Αυγούστου έως και τη λήξη του στις 20 Δεκεμβρίου 2021, θα διατεθούν για την θωράκιση της χώρας απέναντι σε παρόμοιες καταστροφές.

Συνεπείς προς τη δέσμευσή μας, την υλοποιούμε σήμερα, παραδίδοντας στα χέρια σας τη σύμβαση για την προμήθεια 10 πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία θα προστεθούν στο οπλοστάσιο της Πυροσβεστικής. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τα 603 φυσικά πρόσωπα και εταιρίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Επιτροπής.

Θέλω να επισημάνω ότι μπορεί η σημερινή δωρεά των δέκα οχημάτων να είναι αποτέλεσμα της εστιασμένης καμπάνιας του περασμένου Αυγούστου, όμως επίκειται συνέχεια: Μία επί πλέον σημαντική δωρεά προς την Πυροσβεστική, ίσως υψηλότερου ποσού, έχει ενταχθεί στον σχεδιασμό της Επιτροπής, όποτε κύριε Υπουργέ και κύριε Αρχηγέ του Πυροσβεστικού Σώματος, σύντομα θα τα ξαναπούμε.

Στους επόμενους τρεις μήνες, μέχρι να λήξει η θητεία μας στις 30 Ιουνίου, θα κάνουμε ανάλογες πράξεις, δράσεις και θα τις ανακοινώνουμε. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η Επιτροπή Ελλάδα 2021 είχαμε πει ότι στόχος μας είναι οι δράσεις που θα διοργανωθούν με την ευκαιρία των 200 χρονών μετά την επανάσταση του 1821, να αφήνουν μία σημαντική παρακαταθήκη.

Η παρακαταθήκη δεν αναφέρεται μόνο σε κτίρια, κατασκευές, υπολογιστές και έπιπλα, αλλά και σε αλλαγή στάσεων και νοοτροπιών. Σε αυτή τη λογική λοιπόν επιδιώξαμε να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί μία άλλη σχέση όλων μας με το δημόσιο χώρο, και η καμπάνια που είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή δωρεά είχε ΚΑΙ αυτό το νόημα: να αναδείξουμε ότι είναι σήμερα αναγκαίο να νοιαστούμε συλλογικά για τον δημόσιο χώρο. Το κοινό μας σπίτι, το οποίο το διαχειριζόμαστε μεν εμείς, αλλά έχουμε την ευθύνη να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Έχω πει εκατοντάδες φορές και θα το ξαναπώ ότι οι μοναδικοί πόροι της Επιτροπής προήλθαν από τις πωλήσεις των συλλεκτικών νομισμάτων που εκδόθηκαν με τη χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και από τις χορηγίες εταιριών που στήριξαν τη λειτουργία της Επιτροπής ή χρηματοδότησαν συγκεκριμένες δράσεις.

Η προσπάθειά μας ήταν οι πόροι αυτοί, γιατί μας έχουν μείνει με χρηστή διαχείριση αρκετά χρήματα, να επιστρέψουν στην κοινωνία, μέσα από δράσεις που θα ακολουθήσουν, με σαφές θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Αυτό ακριβώς γίνεται και σήμερα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες για την κακοκαιρία «Genesis»

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Stylianidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρ. Στυλιανίδης: Κατορθώσαμε να περιορίσουμε την πυρκαγιά μέσα σε 6 - 7 ώρες

Ο κ. Στυλιανίδης, σχετικά με την χτεσινή μεγάλη πυρκαγιά, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ώρες υπήρξαν 3 διαφορετικές εστίες, γεγονός που όπως είπε, δυσκολεύει πάντα τη διαχείριση της πυρκαγιάς.
Fotia, Pirkagia, Pirosvestiki, Aeroplano
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αιγίς»: Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας ύψους 1,7 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Στυλιανίδη πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα που διαμορφώθηκε ποτέ για την προστασία της χώρας και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς της στην κλιματική κρίση. «Δεν προσφέρεται για στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις», είπε.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αυξημένη επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Φίλιππος»

Ευρεία συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου ενώ έγινε λεπτομερής ενημέρωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ.