ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Η ΕΥΔΑΠ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου

Η εβδομάδα δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης έχει ως επίκεντρο την 22η Μαρτίου ημέρα αφιερωμένη στο πολύτιμο αγαθό.

Η 22α  Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, για την ΕΥΔΑΠ όμως, η ευαισθητοποίηση και η δράση σε θέματα νερού αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα. Με προτεραιότητα την προστασία του νερού εκπονεί στρατηγικής σημασίας έργα βασισμένα στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, διασφαλίζοντας στο μέγιστο, οφέλη για τον άνθρωπο, για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Όπως κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, η ΕΥΔΑΠ τιμά και τη φετινή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού διοργανώνοντας σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης το διάστημα από 21 έως 24 Μαρτίου 2022.

Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και το διάλογο με την κοινωνία των πολιτών, η ΕΥΔΑΠ υλοποιεί δράσεις με τη συμμετοχή φορέων, εκπαιδευτικών κοινοτήτων, νεοφυών επιχειρήσεων, εργαζομένων και πολιτών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για το νερό του αύριο.

Με κεντρική εκδήλωση την ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Το νερό για την πόλη και η πόλη για το νερό» που θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου, με την υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου Fiware4water, στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας και ενίσχυσης δικτύων από όλον τον κόσμο για την προώθηση κοινών ιδεών σχετικά με το νερό, η ΕΥΔΑΠ φιλοδοξεί να ξεκινήσει μια δημιουργική ψηφιακή συζήτηση που θα ξεκινά από την ιστορία του νερού στην Αττική και θα προσεγγίζει τις πολυεπίπεδες προκλήσεις διαχείρισής του.

Οι παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν την κεντρική  εκδήλωση είναι:

  • 21 Μαρτίου: η ΕΥΔΑΠ παρουσιάζει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαραθώνα το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές ΣΤ’ δημοτικού με τίτλο «Σπάμε το φράγμα της Μηχανικής». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα μηχανικά επιτεύγματα που συνόδευσαν την κατασκευή του φράγματος του Μαραθώνα, τη μεγάλη επίδραση που έχει διαχρονικά το έργο στην ανάπτυξη της πόλης των Αθηνών, αλλά και να γνωρίσουν το έργο της ΕΥΔΑΠ για την παροχή ποιοτικού νερού στους κατοίκους του λεκανοπεδίου.
  • 23 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ θα πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση, στον Ασπρόπυργο στέλνοντας μήνυμα για τη σημασία του εθελοντισμού, τον ρόλο του νερού και των οικοσυστημάτων αλλά και την διασύνδεση που αυτά τα δύο έχουν.
  • 24 Μαρτίου:  Απονομή των βραβείων διαγωνισμού καινοτομίας της ΕΥΔΑΠ σε νεοφυείς επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του διαγωνισμού EYDAP Innovation challenge για την ανάπτυξη μηχανισμών οι οποίοι θα αναγνωρίζουν πιθανά μοτίβα κατανάλωσης και θα υλοποιούν μοντέλα πρόβλεψης και ανίχνευσης αποκλίνουσας συμπεριφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.eydap.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνο Συναντίληψης μεταξύ Περιφέρειας, ΕΥΔΑΠ και Δήμου Μαραθώνα

Με βάση το σύμφωνο, οι εμπλεκόμενες πλευρές αποδέχτηκαν να προβούν σε ενέργειες για επαναχρησιμοποίηση των παραγόμενων αστικών λυμάτων του Δήμου Μαραθώνα, για άρδευση και αστική και περιαστική χρήση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν θα κόβει το νερό η ΕΥΔΑΠ, διαβεβαιώνει ο Κ. Καραμανλής

Ο γγ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επανέλαβε την δέσμευση του υπουργού πως δεν θα υπάρξει διακοπή της παροχής εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών όσο διαρκούν τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φράγμα Μαραθώνα: Το τεχνικό επίτευγμα που «ξεδίψασε» την Αθήνα

Το Φράγμα του Μαραθώνα είναι ένα μοναδικό τεχνικό έργο που έλυσε το χρόνιο πρόβλημα λειψυδρίας της Αθήνας. Με τη συμπλήρωση 90 ετών από τα εγκαίνια του Φράγματος, η ΕΥΔΑΠ παρουσιάζει μοναδικό ιστορικό υλικό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι το 2020 θα έχει συνδεθεί η Αίγινα με το σύστημα της ΕΥΔΑΠ

Προχωράει ένα σημαντικό έργο που είχε τελματώσει για χρόνια καθώς υπεγράφη η απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την υδροδότηση της Αίγινας από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ με τα έργα να αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο 2020.