ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Focus Bari

Έρευνα Focus Bari: Το μικτό μοντέλο εργασίας ήρθε για να μείνει

Τα αποτελέσματα έρευνας από την Focus Bari | YouGov σε συνεργασία με την Edenred και τον ΣΔΑΔΕ έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι δηλώνουν ευχαριστημένοι από τον τρόπο που αντιμετώπισε η εργοδοσία την πανδημία.

Οι αλλαγές στις εργασιακές συνήθειες και η νέα κουλτούρα σχετικά με τον τόπο παροχής υπηρεσιών από την πλευρά των εργαζομένων που παγιώθηκε τον καιρό της πανδημίας φαίνεται πως απέκτησαν πάγια χαρακτηριστικά. 

Οι εργαζόμενοι έμαθαν να εργάζονται εξ αποστάσεως και εκτιμούν πλέον νέου τύπου παροχές από την πλευρά της εργοδοσίας οι οποίες διευκολύνουν τη ζωή τους σε σχέση με την απασχόλησή τους. 

Τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της φετινής  Έρευνας Ικανοποίησης Εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 σε 1.841 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, με συνεργασία Edenred - Focus Bari - ΣΔΑΔΕ, παρουσίασε η Άννα Καραδημητρίου, CCXP, Αντιπρόεδρος της Focus Bari στο συνέδριο The Future of Work. 

Σύμφωνα με την έρευνα, της οποίας το πρώτο «κύμα» είχε διεξαχθεί ακριβώς πριν την έναρξη της πανδημίας το φθινόπωρο του 2019:

  • Η αλλαγή στο μοντέλο εργασίας / χώρο εργασίας των εργαζομένων «ήρθε για να μείνει» σε κάποια μορφή και στο μέλλον
  • Οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους δηλώνουν ευχαριστημένοι από τον τρόπο που η επιχείρησή τους χειρίστηκε την πανδημία, και συνολικά αρκετά ικανοποιημένοι από την δουλειά τους, σε αντίστοιχα με το 2019 επίπεδα
  • Στις βασικές παροχές που εκτιμούν οι εργαζόμενοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις οι διατακτικές εστίασης, τα ασφαλιστικά προγράμματα περίθαλψης και συνταξιοδότησης και οι έξτρα παροχές υγείας.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Αναζητεί νέους επιστήμονες για πρακτική άσκηση

Η πρακτική άσκηση αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά το πέρας των εννέα μηνών, οι ασκούμενοι θα λάβουν βεβαίωση και συστατική επιστολή επιτυχούς ολοκλήρωσης της άσκησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται 17.942 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2023

Ο αριθμός των εκκρεμών προσλήψεων προηγούμενων ετών φτάνει τις 33.602, γεγονός που αποδίδεται στις χρονοβόρες διαδικασίες των σχετικών διαδικασιών. Ένα φαινόμενο που θα εξαλειφθεί από το 2023 σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη.
digital skills-ekpaideusi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο ψηφιακό εργαλείο ανάπτυξης δεξιοτήτων σε ανέργους και εργαζόμενους

Ο δικαιούχος οφείλει να εξαργυρώσει τις πιστωτικές του μονάδες αποκλειστικά σε υπηρεσίες από παρόχους που ανήκουν στο Μητρώο Επιλέξιμων Παρόχων Επιδοτούμενης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ εντός έξι μηνών.