ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τροχαία και φορτηγό
Αστυνομικός της τροχαίας ελέγχει φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο, πιθανότατα στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για τις εξόδους του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Από σήμερα και ως τις 3 Μαΐου η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει έκτακτα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Αναμένεται μεγάλη κίνηση εξαιτίας της «απελευθέρωσης» από τα περισσότερα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, η Ελληνική Αστυνομία προχωράει από σήμερα 15/4 έως και τις 3/5 στη λήψη αυξημένων μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

  • να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
  • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
  • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους
  • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέγαρο Μαξίμου κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΕΛΑΣ: Εξαγγελίες για την έρευνα χωρίς ακόμη δεσμευμένα κονδύλια

Ο τομέας Παιδείας του ΕΛΑΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανακοινώσεις σχετικά με χρηματοδότηση προγραμμάτων Έρευνας και Καινοτομίας χωρίς συγκεκριμένα ποσά, χρονοδιαγράμματα ή διοικητικές πράξεις, ζητώντας ξεκαθάρισμα πόρων.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο in.gr: «Η δεύτερη κάλπη φέρνει την ανατροπή»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και καθήκον της κυβέρνησης είναι να μη δίνει ασυλία σε κανέναν, δεσμευόμενος για ελεύθερη και αμερόληπτη δικαιοσύνη. Επίσης, το νέο κόμμα στηρίζεται σε μέλη και εθελοντές.
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Fake news το περιστατικό για απόπειρα αλλοδαπού προσέγγισης ανήλικης

Η Ελληνική Αστυνομία διευκρινίζει πως το περιστατικό σε κατάστημα στην Κρήτη δεν αφορά απόπειρα προσέγγισης ανήλικης έναντι αμοιβής, όπως γράφτηκε, αλλά προσέγγιση ενήλικης εργαζόμενης από αλλοδαπό σε κατάσταση μέθης.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Η συμφωνία Τουρκίας-Σ. Αραβίας-Πακιστάν πλήττει την εξωτερική πολιτική

Η ΕΛΑΣ επικρίνει τη νέα αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν ως σοβαρό πλήγμα για την Ελλάδα, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για παθητική εξωτερική πολιτική και επικίνδυνη εμπλοκή στη Mέση Ανατολή.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Ο κ. Μητσοτάκης επαναφέρει παλιές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Η ΕΛΑΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι προεκλογικά εξαγγέλλει εκ νέου μέτρα για τη βιομηχανία, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει απολογισμό της Εθνικής Στρατηγικής του 2022 και η χώρα παραμένει πίσω σε παραγωγικότητα και επενδύσεις.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Σε εξέλιξη ανθρώπινη, περιβαλλοντική και εθνική τραγωδία

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κατάσταση με τις φωτιές ως ανθρώπινη και εθνική τραγωδία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δοκιμάζεται. Κάλεσε σε αλλαγές για να μην επαναλαμβάνεται το φαινόμενο και σημείωσε πως δεν είναι ώρα για δικαιολογίες.