ΓΔ: 793.14 0.22% Τζίρος: 31.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:38:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Elegxoi-Covid-Eggrafa
Φωτο: ΑΠΕ

Covid -19: Οι έλεγχοι του Σαββάτου και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έδωσε στη δημοσιότητα την αποτίμηση των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες για την τήρηση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, Ε.Α.Δ., ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 συνολικά 96.884 ελέγχους και κατέγραψαν 36 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 3.600€.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων πραγματοποιώντας συνολικά 87.259 ελέγχους. 

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Κρήτης

  • Η Ε.Α.Δ. επέβαλε ένα (1) διοικητικό πρόστιμο αξίας 300€ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας.

Επικράτεια

  • Το Λιμενικό διενήργησε 9.277 ελέγχους από τους οποίους δεν προέκυψε καμία παράβαση.
  • Τα κλιμάκια της Ε.Α.Δ. διενήργησαν ελέγχους σε εβδομήντα πέντε (75) αντικείμενα, δεν καταγράφηκε παράβαση και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.
  • Τα κλιμάκια της Ε.Α.Δ. έλεγξαν διακόσια εβδομήντα τρία (273) φυσικά πρόσωπα για χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων και επιβλήθηκε ένα (1) πρόστιμο αξίας 300€ (1χ300€) για μη χρήση μάσκας. Επιπλέον σε αμιγείς χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, ελέγχθηκαν και τα σχετικά πιστοποιητικά χιλίων εξακοσίων εβδομήντα έξι (1676) φυσικών προσώπων μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid Free GR και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (σύνολο φυσικών προσώπων 1949).

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, γίνονται έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/ νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: 10.005 τα νέα κρούσματα, 298 οι διασωληνωμένοι και 46 θάνατοι

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 208 (ημερήσια μεταβολή +22,35%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 237 ασθενείς. Ποια είναι η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων.
Elegxoi-Covid-Eggrafa
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Covid -19: Δημοσιεύθηκε το νέο ΦΕΚ για τα μέτρα προστασίας το Πάσχα

Για την είσοδο στις εκκλησίες είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού , ή νόσησης ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ covid-19. Τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.