ΓΔ: 1452.73 0.34% Τζίρος: 35.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:16:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Χρ. Τριαντόπουλος: Καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ μέχρι τη Μ. Τρίτη

Οι αποζημιώσεις περιλαμβάνουν επίσης και τις ζημιές που προκλήθηκαν και από τον παγετό του Ιανουαρίου της τρέχουσας χρονιάς, το ποσό των αποζημιώσεων για τη Μαγνησία ανέρχεται σε 1.164.472,86 ευρώ.

Σε νέες πληρωμές προχωρά ο ΕΛΓΑ μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου, για τις αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου και φυτικής παραγωγής από διάφορες ζημιές που προκλήθηκαν εντός του 2021 (παγετός άνοιξης, καύσωνας, χαλάζι, βροχοπτώσεις κ.τ.λ.), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Οι αποζημιώσεις περιλαμβάνουν επίσης και τις ζημιές που προκλήθηκαν και από τον παγετό του Ιανουαρίου της τρέχουσας χρονιάς. Το ποσό των αποζημιώσεων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Μαγνησίας ανέρχεται συγκεκριμένα σε 1.164.472,86 ευρώ. Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ο κ. Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Σε συνέχεια επικοινωνίας και σχετικής ενημέρωσης από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο ΕΛΓΑ ολοκληρώνει, σχεδόν, την εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο εξαιτίας διάφορων δυσμενών συμβάντων που εκδηλώθηκαν το 2021, αλλά και του παγετού του περασμένου Ιανουαρίου. Οι πληρωμές στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους αναμένεται να εκτελεστούν μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη. Ειδικότερα για τη Μαγνησία, το ποσό ανέρχεται σε 1,16 εκατ. ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνονται και οι ζημιές στην παραγωγή των κάστανων Πηλίου. Θερμές ευχαριστίες στον ΕΛΓΑ και στον πρόεδρό του, που χάρη στις εντατικές ενέργειές του ολοκλήρωσε ταχύτατα το εκτιμητικό του έργο και εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, στηρίζοντας έγκαιρα και δίκαια τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται πληρωμές 76 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2023

Με την πληρωμή αυτή έχουν καταβληθεί σε διάστημα δύο μηνών 130 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς, ενώ προβλέπεται η εξόφληση όλων των οφειλόμενων αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του Ά εξαμήνου του 2024.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστώνονται οι προκαταβολές αποζημίωσης στους πυρόπληκτους αγρότες

Η προκαταβολή αγγίζει το 35% επί της αρχικής εκτιμώμενης ζημίας σε φυτικά μέσα παραγωγής η οποία ανέρχεται στο ποσό των 144 ευρώ ανά ελαιόδεντρο και των 96 ευρώ ανά δέντρο για λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες.
businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύτατες κατηγορίες στους οπαδούς για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 160 πρόσωπα, εκ των οποίων ηγετικός ρόλο στην διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.