ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα, αυξημένη κίνηση στην Αθηνών - Κορίνθου

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων λόγω της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, κυρίως όμως στην Αθηνών - Κορίνθου.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Τροχαία ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια Ελευσίνας, όπου παρατηρείται ανάσχεση. Καλύτερη είναι η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας όπου ναι μεν η κίνηση είναι αυξημένη, αλλά υπάρχει σταθερή ροή. Η έξοδος για το Πάσχα αναμένεται ότι θα κορυφωθεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί η τεράστια διαφορά που υπάρχει στον αριθμό των εκδρομέων που έφυγαν πέρυσι, εν μέσω lockdown, από την Αττική για Πάσχα σε σχέση με φέτος. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας πέρυσι Μεγάλη Πέμπτη πέρασαν από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 33.279 (15.552 από την Αθηνών- Κορίνθου και 17.727 από την Αθηνών - Λαμίας) ενώ φέτος πέρασαν συνολικά 115.534 αυτοκίνητα (67.251 από την Αθηνών - Κορίνθου και 48.283 από την Αθηνών - Λαμίας).

Συνεχίζεται η έξοδος από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Για σήμερα Μ. Παρασκευή 22/04 από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 32 για τον Αργοσαρωνικό, 13 από τη Ραφήνα και 9 από το Λαύριο.

Χθες Μ. Πέμπτη 21/04 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 19 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 21.139 επιβάτες, 3.548 ΙΧ αυτοκίνητα 742 φορτηγά και 581 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 33 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 8.452 επιβάτες, 1285 ΙΧ οχήματα 36 φορτηγά και 258 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 17 αναχωρήσεις πλοίων, ενώ αναχώρησαν 9.375 επιβάτες, 2.519 ΙΧ οχήματα, 64 φορτηγά και 204 δίκυκλα. Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 10 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 2.671 επιβάτες, 806 ΙΧ οχήματα 28 φορτηγά και 45 δίκυκλα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Θεσσαλονίκη αποκτά 234 νέες θέσεις στάθμευσης στον ΟΛΘ

Ο ΟΛΘ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άμεσα κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης. Οι νέες θέσεις θα παραδοθούν σταδιακά, οι πρώτες 84 μέχρι τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση του Flyover

Στα άμεσα μέτρα που θα λάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι η λήψη μέτρων εύρυθμης λειτουργίας και κίνησης των δικύκλων και ο τονισμός της οριζόντιας σήμανσης διαβάσεων, αρχικά γύρω από τα σχολεία και τους κεντρικούς οδικούς άξονες.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Χωρίς ζώνη ασφαλείας και κράνος οι οδηγοί στην Κρήτη

Σκοπός των ελέγχων ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών και όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οχήματα και οδηγούς.
autokinita, autos, cars
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνουν στο ψηφιακό πορτοφόλι του Gov οι πληροφορίες των αυτοκινήτων

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν μεταξύ άλλων τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και το αποτέλεσμα του ΚΤΕΟ και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου.