ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Elegxoi-Covid-Eggrafa
Φωτο: ΑΠΕ

Αναστολή covid pass και πιστοποιητικού εισόδου στη χώρα από την 1η Μαΐου

Ένα rapid test την εβδομάδα εφεξής για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς. Παραμένουν οι μάσκες προστασίας στους εσωτερικούς χώρους ως τις 31 Μαΐου.

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοιό εισηγήθηκε ομόφωνα τα εξής:

  • Αναστολή covid pass από 1η Μαΐου και επαναφορά τής χωρητικότητας στο 100%.
  • Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • 1 rapid test την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
  • 1 rapid test (από 2 που ήταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις απο το υπουργείο Παιδείας.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Δεν πέφτουν οι μάσκες

Αναφορικά με το θέμα της μάσκας που όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες γίνεται πιο ενοχλητική, θα παραμείνει για λόγους ασφαλείας και καλύτερης δυνατής προστασίας από τον ιό.

Η μάσκα προστασίας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους όπως καταστήματα, θέατρα, κινηματογράφοι κλπ. Άλλωστε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ανακοινώσει όταν ενημέρωσε για την τροποποίηση των μέτρων από την 1η Μαΐου ότι δεν πρόκειται να αποχωριστούμε τη μάσκα πριν από το τέλος Μαΐου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.