ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Tourism, Tourismos, Greece, Ellada, Naxos
Φωτο: Shutterstock

Metro UK: Αυτοί είναι οι πέντε ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα

Η εφημερίδα παροτρύνει εκατομμύρια αναγνώστες να προτιμήσουν λιγότερο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες μακριά από το συνωστισμό.

Κάλεσμα να επισκεφτούν την Ελλάδα μετά τη «χαλάρωση» των μέτρων από αρχές Μαΐου, απευθύνει στoυς Βρετανούς ταξιδιώτες η δημοφιλής Βρετανική εφημερίδα Metro UK.

Ο συντάκτης του άρθρου παροτρύνει εκατομμύρια αναγνώστες να προτιμήσουν λιγότερο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες μακριά από το συνωστισμό και κάνει ειδική αναφορά σε πέντε πανέμορφα Ελληνικά νησιά.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σκόπελος, το νησί του Mamma Mia που γοητεύει με τις μαγευτικές παραλίες. Ακολουθούν οι Παξοί με τις κρυμμένες παραλίες και τα παραδοσιακά χωριά. Απαραίτητος «σταθμός» για εφέτος είναι η Νάξος ως το μεγαλύτερο και πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων που ξεχωρίζει για τα ιστορικά μνημεία και τα γραφικά σπιτάκια. Η Ικαρία είναι ιδανική για τους κατασκηνωτές και τους φυσιολάτρες, ενώ η Σίφνος προσφέρει μοναδικές εμπειρίες όπως η αγγειοπλαστική, η γαστρονομία και οι εκκλησίες της. Εκπρόσωποι προορισμών του καταλόγου μεταφέρουν στο ΑΠΕ -ΜΠΕ το τουριστικό «κλίμα» των ημερών:

«Η ζήτηση από Βρετανούς ταξιδιώτες για τη Σκόπελο έχει πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, με τις εξωτικές φυσικές ομορφιές, την τοπική κουζίνα και τους παραδοσιακούς οικισμούς να αποτελούν την καλύτερη διέξοδο μετά την πανδημία. Στον εγχώριο τουρισμό, αξιοσημείωτο είναι πως και την Πρωτομαγιά πολλοί προτίμησαν το νησί για σύντομες εξορμήσεις», αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου.

«Στη Νάξο έγινε μία πολύ ικανοποιητική αρχή με την πληρότητα να αγγίζει το 100% σε καταλύματα που λειτούργησαν το Πάσχα και την Πρωτομαγιά. Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες εκτιμούν τις ανταγωνιστικές τιμές μας και τις επιλογές για διασκέδαση, αγνές πρώτες ύλες και δραστηριότητες χωρίς μαζικότητα και το δείχνουν μέσα από τις υψηλές προκρατήσεις για το καλοκαίρι», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

«Η έγκαιρη έναρξη της τουριστικής σεζόν σε συνδυασμό με τα διαδοχικά εορταστικά τριήμερα ενίσχυσαν τη ψυχολογία των επαγγελματιών του τουρισμού και των επισκεπτών στο νησί. Διαπιστώθηκαν καλές πληρότητες τις τελευταίες ημέρες, ενώ η πρόβλεψη είναι πολύ ενθαρρυντική για τους θερινούς μήνες για διακοπές στο νησί με ποιότητα και ασφάλεια», τόνισε η δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης προωθεί τη διεθνή εικόνα της Σύρου

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης υπέβαλε τον Γαλησσά ως υποψήφιο στον διεθνή διαγωνισμό «Best Tourism Villages» της UN Tourism, επιδιώκοντας διεθνή αναγνώριση για τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Λιμάνι Ρόδου άγαλμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρόδος: Ξεπέρασαν τα 56 εκατ. οι ξένοι τουρίστες την τελευταία 25ετία

Η Ρόδος παραμένει κορυφαίος προορισμός με πάνω από 56 εκατ. αφίξεις επισκεπτών από το 2001 έως το 2025, σύμφωνα με στοιχεία αφίξεων αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς και από την Τουρκία, αναδεικνύοντας τη σημασία της στο τουριστικό χάρτη.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Οι οριστικοί πίνακες κοινωνικού τουρισμού 2026-2027 αναρτήθηκαν

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού 2026-2027 της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα, ύψους 50 εκατ. ευρώ, ξεκινά 23/5/2026 και διαρκεί 13 μήνες. Δικαιούχοι δικαιούνται έως 6 διανυκτερεύσεις με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 5,6% στην επιβατική κίνηση αεροδρομίων το α' τετράμηνο 2026

Αύξηση 5,6% σημείωσε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο τετράμηνο του 2026, φτάνοντας τα 14.590.036 άτομα. Αντίστοιχα, οι πτήσεις αυξήθηκαν κατά 5,4%, με συνολικά 123.146 αφίξεις και αναχωρήσεις.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χανιά: Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς την Παρασκευή 22/5 και από τις δύο εισόδους

Το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 22 Μαΐου λόγω προβλεπόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ, για λόγους ασφάλειας επισκεπτών.