ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Pixabay

Άστατος καιρός σε όλη τη χώρα, πιθανότητα βροχών και σποραδικών καταιγίδων

Λίγες νεφώσεις για την Αττική αναμένεται από το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 25 βαθμών Κελσίου.

Την Παρασκευή θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός στη χώρα. Βροχές ή σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα και κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Περισσότερα και εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βόρεια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Προς το βράδυ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης σε τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26, στην Ήπειρο από 7 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 25 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 Μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 Μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών έως νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 Μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδική χαρά χιόνι
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πού θα χιονίσει αύριο σύμφωνα με τις προβλέψεις

Αύριο προβλέπονται τοπικές βροχές σε Κρήτη, ανατολικές Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός, άνεμοι βόρειοι, θερμοκρασία σε άνοδο και παγετός στα ηπειρωτικά.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Χαλαζόπτωση και χιόνια στα ορεινά, προβλήματα στην κυκλοφορία

Η κακοκαιρία πλήττει το νησί με πτώση θερμοκρασίας, βροχές, χαλάζι και χιόνια στα ορεινά. Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση, με τις αρχές να συστήνουν προσοχή και περιορισμό μετακινήσεων.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο επισπεύδει την οργάνωση σύγχρονων μετεωρολογικών υπηρεσιών

Το Πεκίνο ενισχύει το σύστημα μετεωρολογικών υπηρεσιών για την ενέργεια. Η CMA και η NEA ανακοίνωσαν 20 δράσεις για την αναβάθμιση υπηρεσιών σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα, από παραγωγή έως πωλήσεις, ενισχύοντας την υποστήριξη.