ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Youtube.com

Υπόγειοι πλέον όλοι οι κάδοι απορριμάτων στον Δήμο Κοζάνης

Την υπογειοποίηση όλων των κάδων συλλογής και ανακύκλωσης στον αστικό ιστό αποφάσισε ο Δήμος Κοζάνης, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Σαράντα τρεις υπόγειοι κάδοι συλλογής οικιακών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων αναμένεται να εγκατασταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε διάφορα σημεία του Δήμου Κοζάνης. Στόχος του προγράμματος εναλλακτικού συστήματος συλλογής απορριμμάτων είναι η βελτίωση του περιβάλλοντος, η αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Βασίλης Βασιλακόπουλος «προγραμματίζουμε έως το 2021 να τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι σε 100 σημεία εντός του αστικού ιστού του δήμου Κοζάνης που θα αντικαταστήσουν όλους τους υπάρχοντες που εξυπηρετούν την καθαριότητα και υγιεινή των δημοτών». Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά εγκατάσταση υπόγειων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων, στη συνοικία Πλατάνια και όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος «προχωράμε στην τοποθέτηση κάδων σε μέρη της πόλης που παρουσιάζουν χωροταξικές δυσκολίες ή σε σημεία που απαιτείται αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου τους».

Ο δήμος Κοζάνης έχει μια μακρά παράδοση στην ανακύκλωση των απορριμμάτων και ως εκ τούτου στα σημεία που γίνεται η υπογειοποίηση των κάδων συλλογής απορριμμάτων τοποθετούνται πέντε κάδοι όπου θα γίνεται περισυλλογή εκτός από τα σύμμικτα σε χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό.

Ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι «θα μπορούσαμε τώρα να "τρέξουμε" την υπογειοποίηση των κάδων σε όλα τα σημεία της πόλης, αλλά αδυνατούμε εξαιτίας ελλιπούς χρηματοδότησης, καθότι το έργο προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, υλοποιείται με χρήματα που λαμβάνει ο δήμο Κοζάνης από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης που πληρώνει η ΔΕΗ και που οφείλει στους δήμους της περιοχής».

Να σημειωθεί, ότι το ποσό οφειλής του τοπικού πόρου προς τους δήμους ανέρχεται σε 120 εκ € και αφορά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση του Flyover

Στα άμεσα μέτρα που θα λάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι η λήψη μέτρων εύρυθμης λειτουργίας και κίνησης των δικύκλων και ο τονισμός της οριζόντιας σήμανσης διαβάσεων, αρχικά γύρω από τα σχολεία και τους κεντρικούς οδικούς άξονες.
Skoupidia, Recycle, Waste
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμβαση κατασκευής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Χερσόνησο

Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, ενώ στη συνέχεια η ανάδοχος κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ θα το λειτουργήσει για τρία (3) έτη με δυνατότητα επέκτασης του χρονικού ορίου λειτουργίας για επιπλέον 3 έτη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που στοίχισε 13,76 εκατ. ευρώ επιφέρει μία σειρά από περιβαλλοντικά οφέλη, ενώ θα βελτιώσει και τις συνθήκες λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.
Skoupidia, Recycle, Waste
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πράσινο φως» για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων

Αυτός είναι ο πρώτος περιφερειακός σχεδιασμός που εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχεδιασμό του 2020. Ποιους άξονες περιλαμβάνει το σχέδιο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μεσολόγγι λόγω των σκουπιδιών

Ο δήμος αναφέρει πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμάτων καθώς έχει εκτιναχθεί το κόστος καυσίμων και επισκευών των οχημάτων του δήμου με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί τα δρομολόγια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις για να μπει «φρένο» στην αύξηση των στερεών αποβλήτων στα Χανιά

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα αστικά απόβλητα του δήμου Χανίων το 2025 αναμένεται να φτάνουν τους 79.157 τόνους. Ωστόσο σύμφωνα με το σχέδιο της αυτοδιοίκησης το 55% των στέρεων αποβλήτων θα πρέπει να προωθηθούν προς επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.