ΓΔ: 1421.61 0.28% Τζίρος: 34.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:19:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συνάντηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο

Πάνω από 700 κρουαζιερόπλοια θα επισκεφτούν την φετινή τουριστική σεζόν την Ελλάδα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος.

Την αισιοδοξία του, ότι την φετινή τουριστική περίοδο θα επισκεφτούν την Ελλάδα πάνω από 700 κρουαζιερόπλοια, εξέφρασε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση ο Κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των Ναυτικών μας μετά την έναρξη του πολέμου.

Για το σκοπό αυτό με εντολή του υπουργείου και σωστό σχεδιασμό απομακρύνθηκαν, από την Μαύρη Θάλασσα όλοι οι Έλληνες ναυτικοί που εργάζονταν σε Ελληνικά ή με Ελληνική σημαία πλοία.

Εν συνεχεία ο υφυπουργός μας ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες για το θεσμικό πλαίσιο καθαρής ενέργειας (πράσινα πλοία) με πρακτικά, ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα βήματα.

Ως βασικό κίνητρο για την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια μας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα υπογράψει άμεσα τη συνεργασία για την ενίσχυση των άγονων γραμμών και θα δοθεί προτεραιότητα με συμβάσεις πολυετούς διάρκειας για τα καθαρά, υβριδικά πλοία.

Επίσης ανέδειξε την προσπάθεια του Υπουργείου για safe water sports με συστηματικούς ελέγχους και ανανεωμένο πληροφοριακό σύστημα επιθεωρήσεων.

Την ΕΝΟΤΗΤΑ εκπροσώπησαν ο Τάσος Γκιάτης, ο Μάνος Αγγελάκης και ο Σταύρος Σιάνος.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλα κρουαζιερόπλοια καταπλέουν στη Θεσσαλονίκη, 68 για το 2023

Συνολικά φέτος είναι προγραμματισμένες 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 61 το 2022 και 17 το 2021, ενώ για το 2024, μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 67 κρουαζιερόπλοια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη κινητικότητα στα λιμάνια εν όψει του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος

Δεν πτοεί τους ταξιδιώτες ο άστατος καιρός καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μέχρι και χθες υπήρχαν 15.000 κρατήσεις για τα νησιά του Αιγαίου. Περισσότερα από 90 πλοία θα αναχωρήσουν σήμερα από τα λιμάνια.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόλος: Άφιξη δύο κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι με εκατοντάδες τουρίστες

Eκατοντάδες τουρίστες επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα αξιοθέατα της περιοχής, επιβεβαιώνοντας ότι ξεκινά μία τουριστική σεζόν θα καταρρίψει όλα τα ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης προσφύγων σε Κύθηρα και Λέσβο

Στα σκάφη που βυθίστηκαν βρισκόντουσαν 135 πρόσφυγες, ενώ ήδη καταγράφονται 16 θύματα και 30 αγνοούμενοι, με το Λιμενικό να συνεχίζει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. Τα βέλη του για την ανοχή της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης.