ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Συρεγγέλα: Η κυβέρνηση βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των οικογενειών

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, επεσήμανε τη σειρά των μέτρων που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση.

«Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης. Εργαζόμαστε καθημερινά για τη δημιουργία ενός πλαισίου ασφάλειας και ενίσχυσης κάθε οικογένειας, κάθε γονέα, κάθε παιδιού».

Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με θέμα «Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί».

Όπως τόνισε η υφυπουργός, «η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των οικογενειών, κάνοντας πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις». «Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και δράσεις αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των οικογενειών και βελτιώνουμε τις συνθήκες και την ποιότητα διαβίωσής τους. Προωθούμε μεταρρυθμίσεις για τη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και εφαρμόζουμε πολιτικές που φέρνουν ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας, αύξηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, πρόοδο και ευημερία» υπογράμμισε η κα Συρεγγέλα.

Στη συνέχεια η υφυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τα έργα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που ενισχύουν τον θεσμό της οικογένειας και τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Η κα Συρεγγέλα μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη θέσπιση άδειας πατρότητας, το νέο πλαίσιο γονικών αδειών, την καθιέρωση ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας για γονείς, τη διεύρυνση της χρηματοδότησης για το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας, τις «Νταντάδες της γειτονιάς», τους χώρους φύλαξης βρεφών στις επιχειρήσεις και το Σήμα Ισότητας για επιχειρήσεις που αναπτύσσουν πολιτικές για την αντιμετώπιση των στερεοτυπικών έμφυλων ρόλων. «Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της κοινωνίας και προστατεύουμε τους πολίτες μας. Κάνουμε τη ζωή όλων πιο ασφαλή, πιο εύκολη και ποιοτική, θέτουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο και οδηγούμε την Ελλάδα μπροστά» κατέληξε η κα Συρεγγέλα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypourgeio-ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακά εργαλεία για την προστασία των εργαζομένων από θερμική καταπόνηση

Σύμφωνα με το υπ. Εργασίας εργαζόμενοι, αλλά και εργοδότες, έχουν πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνονται για το επίπεδο του κινδύνου στην περιοχή που βρίσκονται, μέσω διαδικτύου.
diakopes-tourismos-skyexpress-ethniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα του κοινωνικού τουρισμού με ενισχυμένες επιδοτήσεις

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το πρόγραμμα φέτος είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους. Αυξημένες οι φετινές τιμές επιδότησης.
Apasxolisi, Ergasia, Job, Employment
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριπλασιάζεται το ποσό της επιδότησης για το πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο»

Νέα τροπολογία από το Υπουργείο Εργασίας, εντάσσεται σε νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ σχετικά με πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για άτομα νεαρής ηλικίας χωρίς εργασιακή εμπειρία.
XRIMATA, MONEY, METRITA, EURO
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Μείωση εισφορών επικουρικής ασφάλισης από 6,5% σε 6%

Σαν αποτέλεσμα αυτών των μειώσεων της λεγόμενης «φορολογικής σφήνας», αυξάνεται το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και, ταυτόχρονα, επέρχεται ελάφρυνση στο μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων.
ypourgeio-ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν μέσα στο διάστημα 1 - 30 Ιουνίου θα πρέπει να ολοκληρώσουν την απογραφή την εργαζόμενων τους στο ΕΡΓΑΝΗ II και να καταγράψουν τα στοιχεία εργασιακής σχέσης και ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων τους