ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: World Economic Forum

Επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ ο Άλμπερτ Μπουρλά

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της Pfizer «η επιστήμη και η καινοτομία μπορούν ν' αλλάξουν τα πάντα προς το καλύτερο και να κάνουν ακόμη και το αδύνατο δυνατό».

«Ευλογήθηκα να πάρω πάρα πολλές διακρίσεις επειδή μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που κάναμε (το εμβόλιο). Ποτέ όμως μια διάκριση που παίρνεις από τη δικιά σου την πατρίδα, από τη δικιά σου την πόλη δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη. Ξεπερνάει και τις υψηλότερες διακρίσεις από τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους μεγαλύτερους φορείς στον κόσμο».

Μ' αυτά τα λόγια, ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ευχαρίστησε για την τιμή της σημερινής αναγόρευσής του σε επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ, σε μια τελετή με κύρια χαρακτηριστικά τη γεμάτη με κόσμο αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και τη συγκίνηση του ίδιου όχι μόνο για τον τίτλο που τού απονεμήθηκε, αλλά και για το γεγονός ότι, περιστοιχισμένος από φίλους και συγγενείς, επέστρεψε στο «σπίτι» του, αφού από το ίδιο Πανεπιστήμιο αποφοίτησε πριν από χρόνια.

Ήταν η παρουσία πολλών οικείων ατόμων στην αίθουσα, συγγενών, μεταξύ των οποίων η αδελφή του και τα παιδιά της, αλλά κι ένα βίντεο για τη ζωή του που ετοίμασαν οι νέοι του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ για να τον τιμήσουν, που περιείχε (και) φωτογραφίες των γονιών του, στους οποίους επανερχόταν αρκετές φορές με ξεχωριστές αναφορές καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας του. Θυμήθηκε, μάλιστα, τη μητέρα του, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, όταν της έλεγε ότι στο σχολείο είχε κάποια δυσκολία να τού κουνάει το δάχτυλο και να τού λέει: «μη μου λες εμένα ότι δεν γίνεται, εγώ ξέφυγα από τον θάνατο τελευταία στιγμή».

Απ' αυτήν μάλλον κληρονόμησε και την πεποίθηση πως «τίποτα δεν είναι ανέφικτο αρκεί να πιστεύεις και να το κυνηγάς με πάθος», όπως έλεγε, που «παντρεύει» στη μέχρι σήμερα πορεία του με την άλλη πεποίθησή του «ότι η επιστήμη και η καινοτομία μπορούν ν' αλλάξουν τα πάντα προς το καλύτερο και να κάνουν ακόμη και το αδύνατο δυνατό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypoyrgeio-exoterikvn
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέστρεψαν 81 Έλληνες από το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη

Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ του δήμου Αθηναίων και Τελ Αβίβ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο δήμαρχοι, σημείωσαν ότι οι δύο πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα και συμφώνησαν ότι η συνεργασία οδηγεί πάντα στην ανεύρεση, την ανταλλαγή και την εφαρμογή των βέλτιστων λύσεων.