ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
robot-texniti noimosini-mathites
Shutterstock

Το 1ο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης από την Al Catalyst - Ποιοι συμμετέχουν

Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει θεματικές συζητήσεις σε κρίσιμους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας που συνδέονται με τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) και επηρεάζουν το παραγωγικό μοντέλο και λειτουργία του εκάστοτε τομέα.

Διοργανώνεται το 1ο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, από τον όμιλο Τεχνητής Νοημοσύνης - Al Catalyst, το Σάββατο 11 Ιουνίου,  με την υποστήριξη καινοτόμων φορέων και εταιριών από σημαντικούς κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, στο οποίο θα συμμετέχουν ως ομιλητές και εισηγητές διακεκριμένες προσωπικότητες και στελέχη από τον χώρο της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας. 

Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει θεματικές συζητήσεις σε κρίσιμους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας που συνδέονται με τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) και επηρεάζουν το παραγωγικό μοντέλο και λειτουργία του εκάστοτε τομέα. Το συνέδριο θα καλύψει τις θεματικές κατηγορίες: Ναυτιλία, Υγεία και Χρηματοπιστωτικός τομέας, και θα ολοκληρωθεί με αναφορά-συζήτηση στην Ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μέγας χορηγός της συνεδριακής εκδήλωσης είναι η QUALCO, χρυσός χορηγός η Abbott και η Microsoft και χορηγοί οι εταιρείες: Netvalue, Business Partner Network (BPN), Inforex SA, We Insurance,  GEP,  Praxis Factor και Siemens Helthineers. 

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι προοπτικές και οι προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, τα πρότυπα ψηφιακής μετάβασης και οι καλές πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι θεσμικές πρωτοβουλίες και οι προτάσεις πολιτικής για την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών και μοντέλων ψηφιακής διακυβέρνησης στον  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 (ώρα έναρξης 10 π.μ.) στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (Καραγεώργη Σερβίας 18 – Πειραιάς). Η είσοδος θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με τους Υπευθύνους Επικοινωνίας και με σειρά προτεραιότητας,  ενώ θα υπάρχει και ζωντανή αναμετάδοση των εργασιών μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου στη διεύθυνση www.aicatalyst.gr  

Σχετικά με τον Όμιλο Τεχνητής Νοημοσύνης – AI Catalyst

Ο Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης – AI Catalyst ιδρύθηκε το 2021. Είναι ένα ευρύ δίκτυο στελεχών και ακαδημαϊκών από τον χώρο της Επιχειρηματικότητας, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.  Στοχεύει στην υλοποίηση κομβικών παρεμβάσεων με σκοπό να αποτελέσει τον καταλύτη στη χώρα μας για μια γρήγορη μετάβαση στην νέα εποχή μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης καταλύτης στην προώθηση της ΤΝ στην Ελλάδα

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του έχει διοργανώσει πάνω από 10 διαδικτυακές εκδηλώσεις με αναφορά στην Τεχνητή Νοημοσύνη σε διάφορα πεδία, ημερίδες σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς και συζητήσεις για θέματα ηθικής στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ πραγματοποιεί συχνές δημόσιες παρεμβάσεις, μέσω των εξειδικευμένων στελεχών και των ομάδων εργασίας του Ομίλου στην εθνική διαβούλευση για την Ψηφιακή Βίβλο και την Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Πρόγραμμα Συνεδρίου 
11 Ιουνίου 2022
 Ώρα έναρξης: 10:00

 

Οι συμμετέχοντες (συντονιστές, ομιλητές) ανά θεματική είναι οι ακόλουθοι:

 


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Artificial Intelligence, Texniti Noimosini
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαινιάστηκε ο «Ψηφιακός Βοηθός» του gov.gr στην υπηρεσία των πολιτών

Οι πολίτες μπορούν να συνομιλήσουν με τον «Ψηφιακό Βοηθό» τόσο από  το κινητό τους τηλέφωνο, όσο και από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή. Υποβάλλουν το ερώτημά τους σε φυσική γλώσσα, γραπτά ή φωνητικά.