ΓΔ: 1491.19 -0.03% Τζίρος: 76.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:08:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Arxigos-GEN-FDI-Gallia
Φωτο: Πολεμικό Ναυτικό

Στη Γαλλία ο Αρχηγός ΓΕΝ για τη ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI

Ο Αρχηγός ΓΕΝ μετέβη στις εγκαταστάσεις της THALES Group και ενημερώθηκε για την εξέλιξη παραγωγής των συστημάτων της ελληνικής FDI καθώς και για την ανάπτυξη και εξέλιξη καινοτόμων συστημάτων και εφαρμογών. 

Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποίησε ο Aρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του ναυάρχου Pierre Vandier, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών επί της ελληνικής φρεγάτας FDI ΗΝ.

Οι συνομιλίες των αρχηγών ΓΕΝ των δυο κρατών επικεντρώθηκαν στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας των δύο Ναυτικών και στις δυνατότητες περαιτέρω ενδυνάμωσης των μακροχρόνιων δεσμών, επαύξησης των επιχειρησιακών ικανοτήτων και της διαλειτουργικότητάς τους, δεδομένης και της μελλοντικής χρήσης κοινών συστημάτων μεταξύ των δύο Ναυτικών. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) στην επιχείρηση "CLEMENCEAU 21" και "CLEMENCEAU 22", στη διεθνή άσκηση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων "POLARIS 21" αλλά και την πληθώρα συνεκπαιδεύσεων στην ανατολική και κεντρική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως και στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο διεθνές περιβάλλον.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ στη συνέχεια μετέβη στις εγκαταστάσεις της THALES Group και ενημερώθηκε για την εξέλιξη παραγωγής των συστημάτων της ελληνικής FDI καθώς και για την ανάπτυξη και εξέλιξη καινοτόμων συστημάτων και εφαρμογών. 

Στη συνέχεια μετέβη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας MBDA όπου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη παραγωγής των κατευθυνομένων βλημάτων (Κ/Β) που πρόκειται να εξοπλίσουν την Ελληνική FDI καθώς επίσης και επί προγραμμάτων του υφιστάμενου πυραυλικού δυναμικού του ΠΝ.

Επιπρόσθετα ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε το Κέντρο Ναυτικής Πληροφορίας, Συνεργασίας και Επίγνωσης (MICA Center) και ενημερώθηκε για τη στελέχωση και τις δυνατότητες του Κέντρου, σκοπός του οποίου είναι η αναγνώριση και ανάλυση θαλασσίων συμβάντων σε παγκόσμιο επίπεδο και καθώς η ενημέρωση και η υποστήριξη ναυτικών και ναυτιλιακών οργανισμών.

Την Τετάρτη 01 Ιουνίου ο Αρχηγός ΓΕΝ μετέβη στις εγκαταστάσεις της Naval Group στο Lorient όπου συνάντησε τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Alain Guillou και ενημερώθηκε για τα προγράμματα σχεδίασης και ανάπτυξης νέων μονάδων για το Γαλλικό αλλά και το Ελληνικό ΠΝ. Στη συνέχεια ενημερώθηκε αναλυτικά για την εξέλιξη των εργασιών επί της ελληνικής FDI ενώ ξεναγήθηκε και στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου. Εκεί είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πρόοδο της ναυπήγησης της πρώτης Ελληνικής  Φ/Γ.

Τέλος ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε την αεροναυτική Βάση της Lann Bihoue όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Μονάδος, ενώ του έγινε επίδειξη  Αεροσκάφους Ναυτικών Επιχειρήσεων  τ. ATLANTIQUE- II.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Πειραιά στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Μασσαλία

«Με την Μασσαλία είμαστε αδελφοποιημένες πόλεις από το 1984 και δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ως Δήμος Πειραιά παρόντες στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μασσαλία» ανέφερε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.
Ellada, Greece, Simai, Flag
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ελληνικό προξενείο στη Λυών τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στο Δημαρχείο της Λυών είχε αναρτηθεί, τιμητικά, η ελληνική σημαία, τόσο στην κλίμακα της επίσημης εισόδου όσο και στην αίθουσα υποδοχής. Σημαντική ήταν η συμμετοχή 13 γενικών και επιτίμων προξένων στη Λυών.
Trofima, Super Market, laxanika, lahanika
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

Και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Μάλτα και Γαλλία) οι καταναλωτές όταν αγοράζουν προϊόντα διατροφής, δίνουν ιδιαίτερα βαρύτητα στη «φυσικότητα» των τροφίμων, καθώς τα θεωρούν πιο υγιεινά.
proionta, trofima, ellada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα αύριο για την ΕΞΠΟΤΡΟΦ με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα

«Είναι η πρώτη έκθεση τροφίμων της χρονιάς, η οποία συγκεντρώνει όλους τους επαγγελματίες από τον χώρο της Εστίασης, των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, της Μικρής λιανικής και του χονδεμπορίου» αναφέρει ο Κωστής Μοσχονάς, CEO της διοργανώτριας εταιρείας.
Belharra - Naval Group
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βlocks κύτους για γαλλικές φρεγάτες κατασκευάζονται στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των Ναυπηγείων, Γιώργος Κόρος, αναφέρει ότι το έργο που έχουν αναλάβει, αποτελεί σημαντικό τμήμα του όλου προγράμματος κατασκευής των φρεγατών, που αναμένεται να αυξηθεί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώδεκα συμφωνίες με την Naval Group υπέγραψαν ελληνικές εταιρείες

Επιτυχημένη η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στη μεγαλύτερη αμυντική έκθεση παγκοσμίως, με τις συμβάσεις που υπεγράφησαν να αντανακλούν την στενότερη σχέση μεταξύ της χώρας και Γαλλίας στην αμυντική βιομηχανία.