ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Απόφαση δικαστηρίου ανοίγει τον δρόμο για μαζικές προσφυγές κατά Airbnb

Με απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου δικαίωσε προσφυγή ενοίκων πολυκατοικίας εναντίον ιδιοκτήτριας που παραχωρούσε το διαμέρισμά της για βραχυχρόνια μίσθωση.

Σε μία απόφαση που μπορεί να αλλάξει όσα γνωρίζαμε για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στη χώρα μας προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», το Πρωτοδικείο δικαίωσε ενοίκους πολυκατοικίας που είχαν προσφύγει εναντίον ιδιοκτήτριας η οποία παραχωρούσε το διαμέρισμά της για μίσθωση μικρής χρονικής διάρκειας.

Πλέον, το δικαστήριο καλεί την ιδιοκτήτρια που μισθώνει το σπίτι της μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης «να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας».

Σε αντίθετη περίπτωση, την απειλεί με «προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση».

Το δικαστήριο βάσισε την απόφασή του στο ότι έκρινε πως παραβιάστηκε ο Κανονισμός της πολυκατοικίας, αφού η ιδιοκτήτρια χρησιμοποίησε το διαμέρισμά της «με σκοπό διαφορετικό από αυτόν της κατοικίας, συγκεκριμένα ως τουριστικό κατάλυμα, που προσιδιάζει στην έννοια του ξενοδοχείου, αφού φιλοξενεί σε αυτό άγνωστο αριθμό ατόμων που εναλλάσσονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα ολίγων ημερών».

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, με την απόφασή του ανοίγει το δρόμο για μαζικές αγωγές από ιδιοκτήτες ακινήτων που δε συμφωνούν με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Iδιοκτήτες Airbnb καταλυμάτων προσφέρουν δωρεάν στέγαση σε γιατρούς πρώτης γραμμής

Οι ιδιοκτήτες Airbnb μπορούν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και να παρέχουν σπίτια, ακολουθώντας νέα πρωτόκολλα καθαριότητας. Πάνω από 500 καταλύματα έχουν ήδη προσφερθεί από οικοδεσπότες και στην Ελλάδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε αλλοδαπούς στη Κρήτη

Χθες το μεσημέρι σε έλεγχο από αστυνομικούς σε 20χρονο αλλοδαπό, διαπιστώθηκε ότι κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να ταξιδέψει με προορισμό τη Γαλλία και συνελήφθη.