ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Προτάσεις του ΙΣΑ για νομοθετικές ρυθμίσεις, στην ιδιωτική Υγεία.

Οι προτάσεις καλύπτουν όλο το φάσμα των σχέσεων του ιδιώτη ιατρού, μισθωτού ή ελευθεροεπαγγελματία, με ιδιωτικές κλινικές και ασφαλιστικές εταιρίες. Διορθώνουν χρόνιες στρεβλώσεις, αποκαθιστώντας την αξία των Ιατρών, χωρίς τους οποίους δεν λειτουργεί η Ιδιωτική Υγεία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Εξασφάλιση καλύτερων επαγγελματικών και οικονομικών συνθηκών για τα μέλη του, επιδιώκει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τις προτάσεις του, για νομοθετικές ρυθμίσεις στην ιδιωτική δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας που απέστειλε στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Τις προτάσεις συνέταξε η Επιτροπή Ιδιωτικής Περίθαλψης Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΙΣΑ, υπό τον συντονισμό του Ι. Κεχρή και εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ του ΙΣΑ. Οι προτάσεις καλύπτουν όλο το φάσμα των σχέσεων του ιδιώτη ιατρού, μισθωτού ή ελευθεροεπαγγελματία, με ιδιωτικές κλινικές και ασφαλιστικές εταιρίες. Διορθώνουν χρόνιες στρεβλώσεις, αποκαθιστώντας την αξία των Ιατρών, χωρίς τους οποίους είναι πρακτικά ανέφικτη, η λειτουργία της αγοράς της Ιδιωτικής Υγείας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Περιγράφεται ο καθορισμός των υποχρεωτικά έμμισθων θέσεων σε κάθε ιδιωτική κλινική που θα πρέπει να διέπονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς και ο καθορισμός των ελάχιστων αμοιβών των ιατρικών πράξεων, εξετάσεων και επισκέψεων. Επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η ιατρική αμοιβή, δεν μπορεί να υπάγεται στον ιδιωτικό τομέα, σε καθεστώς «capitation».

Επίσης περιγράφεται ο καθορισμός των θέσεων των ιατρών σε κάθε ιδιωτική κλινική όπως καθορίζεται από το λειτουργικό πλαίσιο και την άδεια λειτουργίας της κλινικής. Διευκρινίζεται ότι θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ότι αυτές οι θέσεις συνιστούν μισθωτή εργασία και δεν μπορεί να πληρώνονται με απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Παράλληλα, θα πρέπει να προσδιοριστεί η ελάχιστη ιατρική αμοιβή της μισθωτής εργασίας, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να εξασφαλιστούν οι συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Επιπρόσθετα, εξετάζονται πολλά ακόμα θέματα που διέπουν τις επαγγελματικές σχέσεις και το εργασιακό περιβάλλον των ιατρών στον ιδιωτικό τομέα, όπως ο καθορισμός της αστικής ευθύνης και της επιλεκτικής ασφάλισης από πλευράς ιδιωτικών ασφαλειών.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και οικονομικές απολαβές, για τον ιατρικό κόσμο. Στόχος μας είναι να σταματήσει η μετανάστευση του υψηλά εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού της χώρας και οι γιατροί να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στην πατρίδα τους», σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Patoulis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εγρήγορση οι επιστήμονες για την έξαρση λοιμώξεων αναπνευστικού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γ. Πατούλη, το επόμενο διάστημα αναμένεται «περαιτέρω έξαρση του κορονοϊού, της γρίπης που έχει επιθετική συνδρομή φέτος και άλλων ιώσεων».
Maskes, Koronoios, FFP2, Corona Virus
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας και η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια με δική τους δαπάνη για το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.