ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Εθνική Τράπεζα: Θλίψη για την απώλεια του Γεράσιμου Νοταρά

Ήταν ένας διακεκριμένος επιστήμονας, πολύτιμος συνεργάτης, δημιουργικός και δραστήριος άνθρωπος, ο οποίος υπήρξε κινητήριος δύναμη για πάνω από 40 χρόνια στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας και ειδικότερα στο τιμόνι του Ιστορικού Αρχείου.

Με βαθιά θλίψη, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποχαιρετά τον Γεράσιμο Νοταρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο.

Ο Γεράσιμος Νοταράς ήταν ένας διακεκριμένος επιστήμονας, πολύτιμος συνεργάτης, δημιουργικός και δραστήριος άνθρωπος, ο οποίος υπήρξε κινητήριος δύναμη για πάνω από 40 χρόνια στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας και ειδικότερα στο τιμόνι του Ιστορικού Αρχείου.

Με πολύπλευρη δράση και προσφορά στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου, αφιερώθηκε στην οργάνωση του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας και το κατέστησε ένα από τα πρωτοπόρα και πλέον εύκολα στην πρόσβαση Αρχεία της χώρας. Εργάστηκε όλα τα χρόνια με πολύ ζήλο για το Ιστορικό Αρχείο, όπως επίσης και γενικότερα για την καθιέρωση του θεσμού των αρχείων στον ευρύτερο τομέα της σύγχρονης ελληνικής οικονομικής και τραπεζικής ιστορίας.

Το έργο του θα αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια στο χώρο της έρευνας και της αξιοποίησης των ιστορικών δεδομένων, των τραπεζικών αρχείων και του πολιτισμού.

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και τιμώντας τη μνήμη του θα προχωρήσει σε δωρεά στο Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εθνική Τράπεζα αποχαιρετά τον ιστορικό Γιώργο Β. Δερτιλή

Η πολύτιμη συμβολή του Γ. Β. Δερτιλή στην ανάπτυξη του επιστημονικού πεδίου της οικονομικής ιστορίας της Ελλάδας, ήταν διαχρονικά ενταγμένη στο πλαίσιο της Εθνικής Τράπεζας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον κατώτατο μισθό από Εθνική Τράπεζα και LSE

Η εκδήλωση, της οποίας συνδιοργανωτής είναι το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory) του LSE θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, με θέμα «Κατώτατος Μισθός: διδάγματα από τη διεθνή εμπειρία».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι λόγοι παραίτησης των μελών του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Β. Κάλφας διαψεύδει τις πληροφορίες περί διαφωνιών με τον διευθυντή του ιδρύματος, Διονύση Καψάλη, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία με τον κ. Καψάλη ήταν άψογη. Αιχμές για τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.