ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
TEE
ΑΠΕ

Την άνοιξη οι αιτήσεις των Ελλήνων του εξωτερικού για να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού ώστε να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές από τον τόπο κατοικίας τους, θα ανοίξει την άνοιξη.

Την άνοιξη θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για την εγγραφή και κατάθεση δικαιολογητικών των Ελλήνων του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές από τον τόπο κατοικίας τους, ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συζήτησή του με δημοσιογράφους.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η επιτυχία αυτού του νόμου που ψηφίστηκε χθες, με ρεκόρ θετικών ψήφων, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα αντιμετωπίσει τη ρύθμιση η ελληνική ομογένεια. Για το λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης, μέσω της οποίας οι απόδημοι αφενός θα ενημερώνονται για τις παραμέτρους του νόμου, αφετέρου θα ενθαρρύνονται στο να συμμετάσχουν στις εκλογές της πατρίδας μας. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών, ο αριθμός όσων θα κάνουν χρήση της διευκόλυνσης είναι αδιευκρίνιστος, ισχύει ωστόσο ότι καλύπτονται από τον νόμο εκατοντάδες χιλιάδες νέοι κάτω των 30 ετών που εγκατέλειψαν τη χώρα στα χρόνια της κρίσης. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, το μήνυμα της χθεσινής ψηφοφορίας είναι ότι «όταν πρόκειται για εθνική υπόθεση και για αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα, τα κόμματα οφείλουν να βρίσκουν τον κοινό τόπο και να δημιουργούν συγκλίσεις και συναινέσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές διοργανώνει το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων

Θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου με ομιλητή τον κ. Πάνο Καρβούνη ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί. Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αξιών και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στα κοινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα σχολεία κλειστά και την Δευτέρα

Να σημειωθεί, πως σε όσους δήμους και περιφέρειες διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.