ΓΔ: 2031.81 -0.17% Τζίρος: 220.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο των βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος»

Η απονομή θα γίνει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ενώ θα συνολικά θα υπάρξουν βραβεύσεις σε εννέα κατηγορίες, με στόχο την ανάδειξη της επιχειρηματικής δράσης των γυναικών.

Φέτος, τα 4α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος», τα οποία θα απονεμηθούν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ώρα προσέλευσης 19:00), θέτουν στο επίκεντρο την γυναίκα και επιβραβεύουν σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες του επιχειρηματικού – και όχι μόνο – στίβου, οι οποίες με τις πρωτοβουλίες, το έργο και τις δράσεις τους σηματοδοτούν μια νέα εποχή, όπου η γυναίκα πρωταγωνιστεί σε θέσεις με νευραλγικό ρόλο.

Τα φετινά βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) και της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Τα 4α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» έχουν συνολικά 9 βραβεύσεις, στις εξής κατηγορίες:

  • Βραβείο «Ελληνίδας Επιχειρηματία που δημιούργησε brand»
  • Βραβείο «Νεοφυούς Επιχείρησης» 
  • Βραβείο «Έρευνας και Καινοτομίας» 
  • Βραβείο «Ελληνίδας Επιχειρηματία του εξωτερικού» 
  • Βραβείο «Διοίκησης Οικογενειακής Επιχείρησης» 
  • Βραβείο «Εξαγωγικής Αριστείας εταιρείας υπό γυναικεία Διοίκηση» 
  • Βραβείο «Γυναίκα - Ανώτατο Διοικητικό Στέλεχος» 
  • Βραβείο «Γυναίκα - Επικεφαλής Πρωτοποριακής Επιχείρησης» 
  • Βραβείο «Γυναίκα - Ηγέτης» 

H επιλογή και αξιολόγηση των νικητριών προήλθε από την ειδική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους κ. Διονύση Χιόνη, καθηγητή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, (πρόεδρο) και τα μέλη κ.κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Ευτυχία Κασελάκη, Partner EY Greece, Αθανάσιο Κεφάλα, Πρόεδρο IMERYS GREECE S.A. & ΙΜΕRYS ΒAUXITES GREECE S.A., Κωνσταντίνο Κόλλια, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Ασπασία Μάλλιου, Εταίρου της «Ποταμίτης - Βεκρής» και εκδότη του «Δελτίου Φορολογικής Νομοθεσίας».

Θα υπάρξουν επίσης τιμητικές διακρίσεις που αφορούν στον Πολιτισμό, στην Έρευνα και στη γυναικεία ενδυνάμωση. 

Xορηγοί επικοινωνίας της φετινής διοργάνωσης είναι τα ακόλουθα Μέσα Ενημέρωσης: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Bankingnews.gr, Bankwars.gr, BnB Daily (Newsletter), Businessdaily.gr, Capital.gr, Cnn.gr, Epixeiro.gr, Euro2day.gr, FnB Daily (Newsletter), Grtimes.gr, Καρφίτσα (Free Press), Μακεδονία της Κυριακής (Εφημερίδα), Makthes.gr, Mikrometoxos.gr, Παρασκήνιο (Εφημερίδα), Political (Ψηφιακή εφημερίδα), Queen.gr, Theceo.gr, Thesstoday.gr

Ο θεσμός των Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», αποτελεί μια πρωτοβουλία της Palladian Communications και της GK Publishing. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση πωλήσεων και EBITDA για τη Flexopack, πιέσεις στα καθαρά κέρδη

Η Flexopack σημείωσε αύξηση πωλήσεων 7,5% και ισχυρή άνοδο λειτουργικής κερδοφορίας στο πρώτο εξάμηνο του 2025, ωστόσο τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν λόγω συναλλαγματικών απωλειών, με τα προ φόρων κέρδη να υποχωρούν κατά 13,8% και τα καθαρά κατά 8,5%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρή άνοδος πωλήσεων και κερδών για την Εβροφάρμα στο α' εξάμηνο

Με άνοδο πωλήσεων 12%, ενίσχυση καθαρών κερδών κατά 29% και σημαντική αύξηση εξαγωγών, η Εβροφάρμα κατέγραψε δυναμική πορεία στο πρώτο εξάμηνο του 2025, επενδύοντας παράλληλα σε νέες υποδομές και μειώνοντας τον καθαρό δανεισμό της κατά 18%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέρδη προ φόρων +42% για REVOIL με ώθηση από ΑΠΕ και χαμηλότερο κόστος

Με αύξηση 42,35% στα κέρδη προ φόρων και βελτιωμένα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2025 για τη REVOIL, χάρη στη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, την άνοδο των πωλήσεων καυσίμων και την ισχυρή συνεισφορά των ΑΠΕ.