ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σύλληψη με χειροπέδες
Σύλληψη ατόμου

Συνελήφθησαν έξι διακινητές για παράνομη μεταφορά 37 μεταναστών στη Κομοτηνή

Σε αγροτική οδό μεταξύ των οικισμών Γρατινής και Ροδίτη Ροδόπης, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Στη σύλληψη έξι διακινητών οι οποίοι φέρονται ότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες προχώρησαν τις τελευταίες ώρες αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ορεστιάδας, Δράμας και Ξάνθης. Σε αγροτική οδό μεταξύ των οικισμών Γρατινής και Ροδίτη Ροδόπης, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Νωρίτερα, ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης. Επιπλέον προέκυψε ότι σε βάρος του δράστη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης των ελληνικών δικαστικών αρχών για ληστεία.

Επίσης, στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – ελληνοβουλγαρικών συνόρων, οι Αρχές συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, διότι μετέφεραν παράνομα με ΙΧ αυτοκίνητο άλλους πέντε μετανάστες. Και σε αυτή την περίπτωση, ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών αναπτύσσοντας ταχύτητα με αποτέλεσμα το ΙΧ να ανατραπεί χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι δύο δράστες – διακινητές επιχείρησαν, μάλιστα, να διαφύγουν πεζοί χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Οι υπόλοιπες τρεις συλλήψεις, δύο αλλοδαπών και ενός ημεδαπού, πραγματοποιήθηκαν στη Μάνδρα Έβρου όπου αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν άνδρα που μετάφερε παράνομα με φορτηγό εννέα μη νόμιμους μετανάστες, στη δημοτική οδό στο ύψος του οικισμού Καλαμώνα Δράμας όπου σε ΙΧ βρέθηκαν άλλα τρία άτομα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, αλλά και στην Εθνική οδό Πόρτο Λάγους – Ξάνθης όπου σε μέσα σε φορτηγό ήταν κρυμμένοι 14 μη νόμιμοι μετανάστες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, Ιάσμου Ροδόπης, Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, Κάτω Νευροκοπίου Δράμας και Ξάνθης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στέλεχος Αερονομίας συνοδεύει ύποπτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη καταζητούμενος για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών

Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα από τις αυστριακές αρχές για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών. Είχε και καταδίκη πενταετούς κάθειρξης. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 7 διακινητές που προωθούσαν 46 μη νόμιμους μετανάστες

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Σαπών Ροδόπης, Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.
Περιπολικό αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν πέντε διακινητές μη νόμιμων μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, Τυχερού, Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελευσίνα: Παραδόθηκε ο ένας εκ των δραστών της επίθεσης με μαχαίρι

Συνελήφθη 22χρονος για την αιματηρή επίθεση σε 32χρονο στην Ελευσίνα. Ο δράστης παραδόθηκε με τον δικηγόρο του. Στο σπίτι του βρέθηκαν στιλέτα, σιδερογροθιά, μάσκα και φωτοβολίδα. Κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιλκίς: Εντοπίστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στο Κιλκίς, με λεία 24.000 ευρώ και κοσμήματα. Σχηματίστηκε δικογραφία για δύο άνδρες, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση της συνεργού και πιθανή εμπλοκή σε άλλες υποθέσεις.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Όπλο και κοκαΐνη σε αυτοκίνητο μετά από καταδίωξη – 2 συλλήψεις

Άνδρας 39 και γυναίκα 34 ετών, αλβανικής καταγωγής, συνελήφθησαν στη δυτική Θεσσαλονίκη ύστερα από καταδίωξη. Στο όχημά τους βρέθηκαν πιστόλι, κοκαΐνη και κλεμμένο κινητό. Διαπιστώθηκε ότι διαμένουν παράνομα στη χώρα.