ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Ατυχήματα και τραυματισμοί σημειώθηκαν σε παραθαλάσσιες περιοχές

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής εξέδωσε δελτίο στο οποίο περιγράφονται λεπτομερώς τα γεγονότα και οι διακομιδές των τραυματιών και ασεθνών.

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα, βραδινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Σκοπέλου, όταν δίκυκλο όχημα με αλλοδαπό οδηγό προσέκρουσε σε έτερο δίκυκλο όχημα με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συνοδηγού και την πρόκληση υλικών ζημιών. Στη συνέχεια ο ανωτέρω αλλοδαπός απομακρύνθηκε από το σημείο. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, αναζητείται ο οδηγός του δίκυκλου οχήματος. Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Πλατυγιαλίου, πρωινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους «WILD PEARL» σημαίας Γαλλίας στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Μαραθιάς, κόλπου Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π -Α/Κ σκάφος «ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ» Ν.Μ. 43, όπου διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω Ι/Φ σκάφος είχε προσαράξει, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Το «WILD PEARL» αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του σκάφους «ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ» Ν.Μ. 43 και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αστακού, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων. Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πλατυγιαλίου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα. Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Καλύμνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, της λέμβου «ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΛΕΜΟΝΙΑ» Λ.Κω 1430 στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ψερίμου. Άμεσα για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε την ανωτέρω λέμβο με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια τους περισυνέλεξε.

Το «ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΛΕΜΟΝΙΑ» ρυμουλκήθηκε στον λιμένα ν. Κω, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι ανωτέρω ημεδαποί. Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους της εν λόγω λέμβου, μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης. Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 48χρονης, από τον λιμένα ν. Kέας στον λιμένα Ραφήνας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και 53χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» Ν.Ν. 64.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης προσφύγων σε Κύθηρα και Λέσβο

Στα σκάφη που βυθίστηκαν βρισκόντουσαν 135 πρόσφυγες, ενώ ήδη καταγράφονται 16 θύματα και 30 αγνοούμενοι, με το Λιμενικό να συνεχίζει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. Τα βέλη του για την ανοχή της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.
raptor ship
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ναυτικών του RAPTOR

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο. Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Λέσβου με 14 άτομα πλήρωμα

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή βρίσκονται πέντε φρεγάτες, ενώ έχουν αποπλεύσει και τρία σκάφη του Λιμενικού. Στην επιχείρηση συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο και έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.