ΓΔ: 1448.81 0.95% Τζίρος: 74.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:22:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εντοπίστηκαν 237 παράτυποι μετανάστες σε περιοχές των Κυθήρων

Οι αρχές εντόπισαν τα τρία σκάφη σε διάφορες περιοχές των Κυθήρων, ενώ υπήρξαν και συλλήψεις πέντε ατόμων από Ρωσία και Τουρκία που φέρονται ως διακινητές. Εντυπωσιακή η αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Τρία σκάφη με 237 μετανάστες εντοπίστηκαν το τελευταίο 48ωρο στα Κύθηρα, καθώς συνεχίζονται οι παράνομες μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα να αυξάνονται, ενώ έως αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί πέντε άτομα που φέρονται ως διακινητές, τρεις υπήκοοι Τουρκίας και δύο υπήκοοι Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, στο πρώτο σκάφος που ήταν ιστιοφόρο και είχε προσαράξει στη θαλάσσια περιοχή Πίσω Γιαλός Καψαλίου, εντοπίστηκαν 97 άτομα (15 γυναίκες και 82 άνδρες) μεταξύ των οποίων και οι τρεις Τούρκοι φερόμενοι ως διακινητές 30, 29 και 17 ετών. 

Το δεύτερο σκάφος που ήταν και αυτό ιστιοφόρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Καψαλίου νότια των Κυθήρων. Σε αυτό επέβαιναν συνολικά 73 άτομα (6 γυναίκες, 46 άντρες και 21 ανήλικοι) μεταξύ των οποίων και οι δύο συλληφθέντες Ρώσοι υπήκοοι που φέρονται ως διακινητές, ηλικίας 41 και 34 ετών.

Σήμερα τα ξημερώματα εντοπίστηκε άλλο ένα σκάφος, το τρίτο κατά σειρά, στην παραλία του Λιμνιώνα στα Κύθηρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ένα καταμαράν με 67 μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων. Οι μετανάστες αποβιβάστηκαν και εντοπίστηκαν από τις Αρχές.

Υπενθυμίζουμε πως στο επτάμηνο του 2022 έχει καταγραφεί εντυπωσιακή αύξηση των παρανόμων μεταναστευτικών ροών που φτάνει το 113,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον Έβρο, όπου έχει συλληφθεί και η συντριπτική πλειονότητα των διακινητών, κάτι που αποδεικνύει την τάση που υπάρχει από πλευράς Τουρκίας.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το πρώτο 7μηνο του 2022, στα ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα, συνελήφθησαν συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, από τους οποίους οι 312 στην περιοχή του Έβρου.

Μάλιστα, από το σύνολο αυτών, οι 219 έχουν συλληφθεί μόνο το τελευταίο τρίμηνο (Μάιος-Ιούλιος 2022), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 58,7% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (Μάιος-Ιούλιος 2021), οπότε και είχαν συλληφθεί 138 διακινητές.

Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στις περιπτώσεις παράτυπης εισόδου μεταναστών στη χώρα, όπου το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2022 καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 113,1% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (4.126 έναντι 1.936). Συνολικά, το πρώτο 7μηνο του 2022 συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα 7.484 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 3.554 στην περιοχή του Έβρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη του λιμενικού δύο διακινητές στην Κώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗ» ν. Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.
Astynomia, Police, Elas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 4 διακινητές μεταναστών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις διενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Διδυμοτείχου και Σαπών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο λιμάνι του Ηρακλείου οι 79 μετανάστες που βρέθηκαν νότια του Νομού

Όλοι οι μετανάστες, που είναι άνδρες, και κάποιοι ανήλικοι, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση.
sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις διενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.