ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

4α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου απονομή των βραβείων παρουσία Υπουργών, ευρωβουλευτών, βουλευτών, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων τοπικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η απονομή των 4ων Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», παρουσία υπουργών, ευρωβουλευτών, βουλευτών, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων τοπικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου.

Τα φετινά βραβεία διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) και της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. 

Χρυσοί χορηγοί της διοργάνωσης ήταν η Alpha Bank και η Εθνική Ασφαλιστική, ασημένιος χορηγός η EY Ελλάδος και χάλκινοι χορηγοί η ΑΒ Βασιλόπουλος και η ΔΕΗ. 

Υποστηρικτές της διοργάνωσης: Lamda Development, J. Safra Sarasin, Άκτωρ, ΔΕΠΑ, Εθνική Τράπεζα, Ελληνικός Χρυσός (Hellas Gold), ΕΥΑΘ, Μασούτης.

Στα 4α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» βραβεύθηκαν με το: 

  • Βραβείο «Ελληνίδα Επιχειρηματίας – Δημιουργός brand», οι κυρίες Ελένη Κωνσταντινίδου, Ιδρύτρια και Πρόεδρος και Σίλια Σιγαλού, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας CALLISTA
  • Βραβείο «Διοίκηση Νεοφυούς Επιχείρησης», η κυρία Ζηνοβία Μαυροειδή, CEO της εταιρείας E-FRESH
  • Βραβείο «Προσφορά στην  Έρευνα και Καινοτομία», η κυρία Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ASTRAZENECA Ελλάδας & Κύπρου
  • Βραβείο «Ελληνίδα Επιχειρηματίας του εξωτερικού», η κυρία Μαίρη Κατράντζου, Founder & Creative Director του brand MARY KATRANTZOU
  • Βραβείο «Διοίκηση Οικογενειακής Επιχείρησης», η κυρία Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου, Πρόεδρος της εταιρείας SOYAMILLS INTERNATIONAL LTD
  • Βραβείο «Εξαγωγική Αριστεία», η κυρία Μαίρη Χατζάκου, Πρόεδρος της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.
  • Βραβείο «Ανώτατο Διοικητικό Στέλεχος», η κυρία Βασιλική Αναγνώστου, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου EPSILON ΝET
  • Βραβείο «Επικεφαλής Πρωτοποριακής Επιχείρησης», η κυρία Λένα Φιλίππου Κορρέ, Korres Co-Founder & Chief Innovation Officer της εταιρείας KORRES

Τιμητική διάκριση έλαβαν:

  • Η Δρ. Δήμητρα Τσαγκάρη, νομισματολόγος, Επιμελήτρια Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, για την προσφορά της στον Πολιτισμό
  • Η κυρία Καλλιρόη Δανάλη Αποστολοπούλου, Επιχειρηματίας, για τη συμβολή της στην ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στην επιχειρηματική και κοινωνική ζωή της σύγχρονης εποχής
  • Η κυρία Μαρία Θέμελη, επίκουρη καθηγήτρια της Ιατρικής στο πανεπιστήμιο VU University Medical Center της Ολλανδίας και ερευνήτρια, για την πολυετή προσφορά της στο χώρο της Έρευνας και της Ιατρικής και κατόπιν των πρωτοπόρων ερευνών που διεξάγει στον τομέα της ανοσοθεραπείας για την καταπολέμηση του καρκίνου
  • Η κυρία Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, σε αναγνώριση της εξαιρετικής της προσπάθειας, της μοναδικής της επιτυχίας και του ήθους της

Τα βραβεία παρέδωσαν οι κυρίες Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εύα Καϊλή, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτής ΝΔ και οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Στέλιος Κυμπουρόπουλος – Ευρωβουλευτής ΝΔ, Σταύρος Κωνσταντάς, Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλιστικής, Τάσος Αναστασίου, Γενικός Διευθυντής Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτριος Χαριζάνης – Επικεφαλής Διεύθυνσης Δικτύου καταστημάτων Ελλάδας ALPHA BANK. 

Τα φετινά βραβεία, με επίκεντρο την γυναίκα, επιβράβευσαν σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες του επιχειρηματικού – και όχι μόνο – στίβου, οι οποίες με τις πρωτοβουλίες, το έργο και τις δράσεις τους σηματοδοτούν μια νέα εποχή, όπου η γυναίκα πρωταγωνιστεί σε θέσεις με νευραλγικό ρόλο, χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Άγγελος Χαριστέας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και η εκπρόσωπος του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων και μέλος αυτής, κυρία Ευτυχία Κασελάκη, Partner της EY Ελλάδος.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

επενδύσεις και αποδόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένο «μέρισμα» από τα κέρδη των επιχειρήσεων προσδοκά το Δημόσιο το 2027

Αισθητή αύξηση πάνω από 15% των εσόδων από τον φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, λόγω της υψηλής κερδοφορίας που παρουσιάζουν φέτος οι εισηγμένες και μη εταιρείες.
Αλέξης Τσίπρας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τα υπερπλεονάσματα επιλέχθηκαν για εξαγορά ψήφων από την κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για εσκεμμένα υπερπλεονάσματα, ώστε να μοιράζει χρήματα προεκλογικά στους πολίτες, ενώ τόνισε το μεγάλο πρόβλημα στο κόστος ζωής και ενέργειας που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.
Γιώργος Λουτριανάκης
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί οι ελληνικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να μεγαλώσουν

Η ανάπτυξη μιας επιχείρησης δεν είναι μόνο περισσότερες πωλήσεις και προσωπικό. Το πραγματικό στοίχημα είναι το scaling χωρίς απώλεια ελέγχου, ποιότητας και ταχύτητας. Γράφει ο Γιώργος Λουτριανάκης*.
Εθνική Τράπεζα ταμπέλα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Τρεις μέρες δράσεων στο καινοτόμο οικοσύστημα της Κύπρου

Η Εθνική Τράπεζα επιστρέφει στην Κύπρο με τριήμερο εκδηλώσεων και συναντήσεων καινοτομίας, με τη συμμετοχή επενδυτικών funds, πανεπιστημίων και τεχνολογικών επιχειρήσεων, περιλαμβάνοντας ενημερώσεις, επισκέψεις και αξιολογήσεις ομάδων.
Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσαβδαρίδης: Μέτρα στήριξης στη βιομηχανία με αδειοδοτήσεις και επενδύσεις

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, τόνισε την πρόθεση του υπουργείου για ενίσχυση της βιομηχανίας με απλοποίηση αδειών, μείωση γραφειοκρατίας, γρήγορες επενδύσεις και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος, δίνοντας έμφαση στον ρόλο του ΣΒΑΠ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Θετικές αντιδράσεις φορέων για τις νέες ρυθμίσεις οφειλών

Την ικανοποίησή τους για τη ρύθμιση οφειλών σε έως και 120 δόσεις εκφράζουν τα επιμελητήρια και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σημαντική ανάσα ρευστότητας, που όμως χρειάζεται και διαγραφή προσαυξήσεων.