ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Με άνοδο της θερμοκρασίας κάνει πρεμιέρα ο Οκτώβριος

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα φθάσει από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν θα έχει η Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται σήμερα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις θα έχουν σήμερα Μακεδονία και Θράκη που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις νυχτερινές ώρες στη δυτική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ, τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος θα έχουν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 θα πνέουν οι άνεμοι και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει η θερμοκρασία και στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν και τη νύχτα στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ θα είναι οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φθάσει από 14 έως 33 και κατά τόπους έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη και οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι έως 6 μποφόρ, στα ανατολικότερα τμήματα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 και τοπικά στην Κρήτη έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα που το βράδυ θα πυκνώσουν. Στα βόρεια οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα.


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Εύβοια με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και τους ανέμους να πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει η θερμοκρασία.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα φθάσει από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν θα έχει η Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Νοτίων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ και τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένες νεφώσεις με αρκετές βροχές και κανονικές θερμοκρασίες

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθαντότητα για τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.