ΓΔ: 1447.8 0.88% Τζίρος: 58.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:49:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μαρτυρίες ότι τουρκικά αλιευτικά συνόδευαν τη βάρκα με τους μετανάστες

Συγκεκριμένα όπως λένε όταν απέπλευσαν από τα τουρκικά παράλια, τους συνόδευαν δύο-τρία τουρκικά αλιευτικά τα οποία έπλεαν δίπλα τους ώστε να τους προστατεύουν από το δυνατό αέρα και τα κύματα.

Νέα στοιχεία τα οποία ερευνά το ελληνικό Λιμενικό βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας για το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης στο νησί, από τις καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτουν ευθύνες της τουρκικής πλευράς καθώς όπως αναφέρουν η βάρκα τους έφτασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με συνοδεία τουρκικών αλιευτικών.

Συγκεκριμένα όπως λένε όταν απέπλευσαν από τα τουρκικά παράλια, τους συνόδευαν δύο-τρία τουρκικά αλιευτικά τα οποία έπλεαν δίπλα τους ώστε να τους προστατεύουν από το δυνατό αέρα και τα κύματα. Ως αποτέλεσμα δεν αντιλήφθηκαν ότι επικρατούσε θαλασσοταραχή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ελληνικών Αρχών λίγο πριν φτάσουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα, τα τουρκικά αλιευτικά εγκατέλειψαν τη βάρκα με τους μετανάστες. Αμέσως όπως δήλωσαν δημιουργήθηκε πανικός και λίγο πριν την ακτή το σκάφος βούλιαξε με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει τους 18 νεκρούς (16 γυναίκες, έναν άνδρα και ένα ανήλικο αγόρι)

Διάσωση τριών ακόμα μεταναστών το πρωί

Το πρωί οι αρχές ενημέρωσαν για τη διάσωση τριών ακόμα μεταναστών από χερσαίο κλιμάκιο της ΕΛΑΣ, με τον συνολικό αριθμό των διασωθέντων να φθάνει τους 28. Η επιχείρηση συνεχίζεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Στη λέμβο εκτιμάται ότι επέβαιναν περίπου 40 άτομα. Διασωθείσες αφρικανικής καταγωγής μεταφέρθηκαν χθες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο λιμεναρχείο Καλαμάτας ο επικεφαλής της Frontex, 8 ύποπτοι ως διακινητές

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αιγύπτιους που φέρονται ως ύποπτοι για διακίνηση. Ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λάιτενς βρέθηκε στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Χίου, ανασύρθηκαν τρεις νεκροί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης και σύμφωνα με πληροφορίες τρεις μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί. Το Λιμενικό και η ΕΛΑΣ συνεχίζουν τις έρευνες και στη στεριά για τυχόν άτομα που μπορεί να έχουν διασκορπιστεί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη του λιμενικού δύο διακινητές στην Κώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗ» ν. Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.