ΓΔ: 1422.49 0.35% Τζίρος: 43.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:21:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Larissa-UNESCO
Shutterstock

Αυξάνεται το τουριστικό ενδιαφέρον για την Λάρισα ενόψει εορτών

Όπως εξηγεί η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Λάρισας, Ειρήνη Παπαϊωάννου, «είναι εμφανής μια τάση ανόδου της τουριστικής κίνησης που εντοπίζεται στο ενδιαφέρον του κόσμου να επισκεφθεί το νομό Λάρισας, ενόψει Χριστουγέννων».

Μπαίνουμε σιγά-σιγά στην περίοδο των γιορτών με τα Χριστούγεννα να είναι προ των Πυλών. Αυτή η περίοδος φαίνεται πως έχει δημιουργήσει μια επανεκκίνηση στο κομμάτι της τουριστικής κίνησης, γεγονός που αναμένεται να αποτυπωθεί στην αύξηση της επισκεψιμότητας σε ολόκληρη τη Θεσσαλία το επόμενο διάστημα. Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Λάρισας, Ειρήνη Παπαϊωάννου, «είναι εμφανής μια τάση ανόδου της τουριστικής κίνησης που εντοπίζεται στο ενδιαφέρον του κόσμου να επισκεφθεί το νομό Λάρισας, ενόψει Χριστουγέννων».

Είπε ακόμα πως «σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που βρισκόμασταν στην περίοδο της πανδημίας, με τα γνωστά μέτρα, φέτος υπάρχουν αρκετές προκρατήσεις στα ξενοδοχεία της Λάρισας, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον των τουριστών να επισκεφθεί την πόλη». «Είναι αλήθεια ότι η Λάρισα, έχει ένα κοσμοπολίτικο χαρακτηριστικό που την καθιστά μια σημαντική έδρα για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει και να επισκεφθεί την υπόλοιπη Θεσσαλία την περίοδο των γιορτών», είπε η κ. Παπαϊωάννου και συμπλήρωσε: «Φέτος έχουμε μια σημαντική τάση ανόδου στις κρατήσεις των ξενοδοχείων, γεγονός που δείχνει ότι το ενδιαφέρον για την περιοχή μας είναι μεγάλο.

Ωστόσο χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στην εξωστρέφεια ώστε η Λάρισα, να αναδείξει όλα τα πλεονεκτήματα που έχει». Η κ. Παπαϊωάννου σημείωσε παράλληλα ότι η περιοχή της Λάρισας, πρέπει να αναδείξει με μεγαλύτερη ένταση όλες τις πτυχές της πολιτιστικής, ψυχαγωγικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, σημειώνοντας πως η πόλη διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να τα τοποθετήσουν θετικά στον τουριστικό χάρτη. Παράλληλα είπε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος διάλογος, ώστε να βρεθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την προώθηση του συνόλου των πλεονεκτημάτων της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λάρισα, από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 9 Δεκεμβρίου, ετοιμάζεται να «φορέσει τα καλά της», καθώς μπαίνει και επίσημα στο γιορτινό κλίμα με τα εγκαίνια του «Πάρκου των Ευχών» από τον δήμο Λαρισαίων. Πρόκειται, για ένα θεματικό πάρκο σε έκταση 64 στρεμμάτων που αναμένεται να φιλοξενήσει πλήθος κόσμου και πλούσιες δράσεις εμπνευσμένες από το κλίμα των Χριστουγέννων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρέθυμνο, Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό ξεκινά η χρονιά για το Ρέθυμνο.

Η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη μίλησε για συντονισμό δράσεων σε όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, της Επιχειρηματικότητας και της Φιλοξενίας για να επιτευχθεί «12μηνος, Βιώσιμος και Χωρίς Αποκλεισμούς Τουρισμός».