Φώτο: ΑΠΕ

Επιχορήγηση 4,38 εκατ. ευρώ σε 63 Προνοιακά Ιδρύματα της Αττικής

Το ποσό θα διανεμηθεί σε ιδρύματα που βρίσκονται εντός Αττικής προκειμένου να καληφθεί μέρος των λειτουργικών τους δαπανών.

Άμεσα θα ξεκινήσει η επιχορήγηση Προνοιακών Ιδρυμάτων από την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν πρωτοβουλίας της και σχετικού αιτήματος που απέστειλε στο υπ. Εργασίας.

Την απόφαση έγκρισης με την οποία ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες, υπέγραψε, κατ΄εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας.

Ειδικότερα θα επιχορηγηθούν 63 Προνοιακά Ιδρύματα σε όλη την Αττική με το ποσό των 4. 387.000 ευρώ, για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Η στήριξη δομών που παρέχουν σημαντικό κοινωνικό έργο και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, είναι στην απόλυτη προτεραιότητα μας.

Στους βασικούς μας στόχους είναι να ενισχύσουμε τέτοιου είδους δομές, διευρύνοντας το δίχτυ προστασίας και στήριξης για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ως Περιφέρεια Αττικής, με συγκεκριμένο σχέδιο και στοχευμένες παρεμβάσεις θα δώσουμε έμφαση σε κοινωνικές πολιτικές και δράσεις, με ουσιαστικά και απτά αποτελέσματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουπόνια αξίας 2 εκατ. ευρώ στις λαϊκές για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες

Η ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών διαθέτει κουπόνια σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ύψους 2 εκατ. ευρώ, ετησίως, παράλληλα με την διάθεση δωρεάν προϊόντων από τις κοινωνικές δομές των δήμων και τα σωματεία λαϊκών αγορών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδότηση 783.000 για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γ.Ν. Κοργιαλένειο Μπενάκειο

Υπεγράφη η ένταξη προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» για την κάλυψη αναγκών του Κοργιαλένειο Μπενάκειο νοσοκομείου. Ποια άλλα νοσοκομεία εκσυγχρονίζονται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή χιλίων ευρώ από το «Voltάρω 2019» στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Πρόκειται για το ποσό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του «Voltάρω 2019», της διαδραστικής εκδήλωσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και την Ηλεκτροκίνηση.