Φώτο: Shutterstock

ΔΕΗ: Παρατείνει την προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για το Αγροτικό τιμολόγιο

Μέχρι τις 20 Ιουνίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για το αγροτικό τιμολόγιο, καθώς καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις στην διαδικασία, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Καθώς παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην διαδικασία για την εκκαθάριση του Μητρώου των δικαιούχων του αγροτικού τιμολογίου, η ΔΕΗ, σε συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρατείνει την προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2019, έως την 30η Ιουνίου 2020.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία για την εκκαθάριση του Μητρώου των δικαιούχων του Αγροτικού τιμολογίου, ξεκίνησε τη διαδικασία από το 2014. Παρά τη σχετική πρόοδο που έχει συντελεστεί, ένα μεγάλο μέρος των αγροτών δεν έχει επικαιροποιήσει τα στοιχεία του, καθώς, λόγω του αυξημένου όγκου των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμοι, Περιφέρειες κλπ), παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία.

Η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, μέσω του Συστήματος Υποβολής Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί ως προς τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ καλεί εκ νέου τους αγρότες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, προς την εταιρεία, ειδικά εκείνους που για οποιοδήποτε λόγο έχουν διακόψει την αγροτική τους δραστηριότητα και συνεχίζουν παράτυπα να απολαμβάνουν τα προνόμια του αγροτικού τιμολογίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτακτική ανάγκη καλλιέργειας νέων ποικιλιών φυτών για βιώσιμη γεωργία

Ο καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ, Α. Πολύδωρας τόνισε την ανάγκη να καλλιεργηθούν νέες ποικιλίες φυτών ώστε η γεωργία να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες από τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων έξω από τους χώρους της 28ης Agrotica

Αγρότες από συλλόγους της Βόρειας Ελλάδος και της Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ κατά τη διάρκεια αγροτικού συλλαλητηρίου στα πλαίσια της 28ης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.
Αγρότες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΕ απαγόρευσε εντομοκτόνο που θεωρείται επιβλαβές για τις μέλισσες

Πρόκειται για το τέταρτο νεονικοτινοειδές εντομοκτόνο, από τα πέντε των οποίων η χρήση είχε εγκριθεί στην ΕΕ στο παρελθόν, για το οποίο εγκρίνεται περιορισμός χρήσης ή απαγόρευση από το 2013 μέχρι σήμερα.