ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδότηση 783.000 για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γ.Ν. Κοργιαλένειο Μπενάκειο

Υπεγράφη η ένταξη προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» για την κάλυψη αναγκών του Κοργιαλένειο Μπενάκειο νοσοκομείου. Ποια άλλα νοσοκομεία εκσυγχρονίζονται.

Την αναβάθμιση του συστήματος δημόσιας υγείας στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτώντας με το ποσό 783.000 € χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Κοργιαλένειο Μπενάκειο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπέγραψε την ένταξη προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», της πράξης «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ», συνολικού προϋπολογισμού 783.000€.
 
Η συγκεκριμένη πράξη χρηματοδότησης αποτελεί την τελευταία, από τις 22 συνολικά που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής, με προϋπολογισμό 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί σε 25 νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής.

Αν και δεν αποτελεί αρμοδιότητα κι ευθύνη της αυτοδιοίκησης , αλλά του Κεντρικού Κράτους και του Υπουργείου Υγείας η χρηματοδότηση της απόκτησης τεχνολογικού εξοπλισμού των δημοσίων νοσοκομείων, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής, με πόρους που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), για να στηρίξει έμπρακτα τη δευτεροβάθμια δημόσια υγεία και την εθνική προσπάθεια , για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους πολίτες της Αττικής αλλά κι άλλων περιοχών της χώρας, που απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.
 
Σε κάθε όμως περίπτωση προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών και η υλοποίηση πολιτικών που αφορούν την πρόληψη, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την ενημέρωση των πολιτών για ζητήματα υγείας.

Οι άξονες της πολιτικής αυτής , που εντάσσονται στο σύνολο των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης , έχουν ήδη παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα και  προς αυτή τη κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον , τόσο στο πλαίσιο του τρέχοντος όσο και του επόμενου ΕΣΠΑ.

Επισημαίνεται ότι ως το τέλος  του 2019 ολοκληρώνεται μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού και στήριξης των νοσοκομείων της Αττικής με συγχρηματοδοτούμενους πόρους από τον Άξονα Προτεραιότητας 10 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, στα παρακάτω νοσοκομεία:
 
1 ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ
2 Γ.Ν. N. Ιωνίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ» και του Γ.Ν.Πατησίων- ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ
3 Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ "ΛΑΪΚΟ"
4 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ "Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ"
5 Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Η ΣΩΤΗΡΙΑ"
6 Γ.Ο.Ν.Κ. "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"
7 ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"
8 ΨΝΑ
9 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "ΕΛΠΙΣ"
10 ΠΓΝ "ΑΤΤΙΚΟΝ"
11 ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
12 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΚΑΤ - ΑΠ.ΠΑΥΛΟΣ
13 ΓΝΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ
14 ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
15 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
16 ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
17 ΕΛΕΝΑ
18 ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
19 ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΑΕΙΟ Ε.Ε.Σ.
20 ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
21 ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
22 ΘΡΙΑΣΙΟ
23 ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
24 ΝΙΚΑΙΑΣ  
25 ΚΥΘΗΡΩΝ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

parelasi-syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρελάσεις και άλλα δρώμενα οι δήμοι της Αττικής τιμούν την 25η Μαρτίου

Οι πόλεις ήδη έχουν σημαιοστολιστεί, τα Δημαρχεία παραμένουν φωτισμένα και τις βραδινές ώρες, ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και σήμερα, 25η Μαρτίου από το πρωί, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το Παρατηρητήριο θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να καταγράφεται η πραγματική εικόνα των περιβαλλοντικών αναγκών, αφετέρου να σχεδιάζονται δράσεις θωράκισης του φυσικού περιβάλλοντος.
Nikos Hardalias, Nikos Xardalias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορίστηκε από τον Ν. Χαρδαλιά το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Αττικής

Στο νέο διοικητικό σχήμα, ορίστηκε για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση αναπληρωτής περιφερειάρχης, θέση στην οποία τοποθετήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Χριστίνα Κεφαλογιάννη.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξοπλισμό αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών παρέδωσε ο Απ. Τζιτζικώστας

Τα υλικά αφορούν σε σκηνές, τέντες, αντλίες και λοιπό εξοπλισμό, απαραίτητο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καταστροφές και κρίσεις και παραδόθηκαν σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και πυροσβεστική.