ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μνημόνιο συνεργασίας Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Grant Thornton

Στόχος είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων προς όφελος της επαγγελματικής κατάρτισης των φοιτητών και των αποφοίτων του ιδρύματος, καθώς και της στήριξης της έρευνας.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και η Grant Thornton με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων προς όφελος της επαγγελματικής κατάρτισης των φοιτητών και των αποφοίτων του ιδρύματος, καθώς και της στήριξης της έρευνας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επικύρωση του μνημονίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 με συνάντηση των ενδιαφερομένων μερών στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρυτανείας όπου παρευρέθηκαν από πλευράς του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ο Πρύτανης Νίκος Κατσαράκης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας Θανάσης Μαλάμος, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Ανάπτυξης και Φοιτητικής Μέριμνας Νίκος Βιδάκης, η Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού Ειρήνη Δήμου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Ιωάννης Χατζηαντωνίου και ο π. Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διαμεσολάβησης Μάρκος Κουργιαντάκης. Από την πλευρά της Grant Thornton παρευρέθηκαν ο Εμμανουήλ Διαμαντουλάκης, Senior Partner της Grant Thornton και επικεφαλής του γραφείου Κρήτης, ο Κωνσταντίνος Αντωνακάκης, Assurance Partner, ο Κωνσταντίνος Κανακαράκης, Assurance Partner, ο Νικόλαος Διαμαντουλάκης, Assurance Director και η Μαρία Μανιαδή, Assurance Supervisor.

Ειδικότερα, τα δύο μέρη συμφώνησαν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ τους, το οποίο θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενέργειες:

  • Τη βελτίωση γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα λογιστικής/χρηματοοικονομικής/ελεγκτικής και διοίκησης επιχειρήσεων γενικότερα
  • Τη συμμετοχή σε δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης φοιτητών και αποφοίτων του πανεπιστημίου
  • Την ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων προς όφελος της ανάπτυξης της τοπικής αγοράς εργασίας
  • Την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (πρακτική άσκηση) από τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου
  • Την ανταλλαγή δεδομένων για τη διεξαγωγή έρευνας και από τα δυο μέρη
  • Την ανταλλαγή απόψεων / πληροφοριών που αφορούν σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και ανάγκες σε γνώσεις / ικανότητες της παγκόσμιας αγοράς εργασίας.

Από τη συνεργασία των δύο μερών εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες, με πολλαπλασιαστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα στο πεδίο της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, γεγονός που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της επιχειρηματικής λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

refugees
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα στις χώρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα BILD, η Ελλάδα δέχεται 6,81% των αιτούντων ασύλου, ενώ, σύμφωνα με τη «δίκαιη κατανομή» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της αναλογεί 1,9%. Γερμανία, Αυστρία και Κύπρος οι άλλες χώρες που σηκώνουν το βάρος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» για αύξηση κρουσμάτων φυματίωσης, τί συμβαίνει στην Ελλάδα

Είναι η πρώτη φορά σε 20 χρόνια που η πτωτική τάση της φυματίωσης παγκοσμίως αντιστρέφεται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Προβληματισμός στην Ελλάδα λόγω της σημαντικής υποδήλωσης των κρουσμάτων.