ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F-4

Στην περιοχή επιχειρούν δύο δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων με την αρωγή υποβρυχίου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε βάθος έως εκατό μέτρων.

Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη, χθες, σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Κατάκολο Ηλείας. 

Στην περιοχή επιχειρούν δύο δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΦΕ) της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών και τρεις δύτες της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης. Οι δύτες επιχειρούν σε ναυαγοσωστικό μέσο του Λιμενικού Σώματος με την αρωγή υποβρυχίου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε βάθος έως εκατό μέτρων.

Επιπλέον, πέραν των ελικοπτέρου S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και Super Puma που επιχειρούν και τις βραδινές ώρες, από τις πρώτες πρωινές ώρες προστέθηκε στις έρευνες και ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να  χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

To μαχητικό αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στις 10:30 το πρωί, ένα τέταρτο αφότου απογειώθηκε εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος τόσο πάνω από το ανάγλυφο όσο και πάνω από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, κατέπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο χειριστές του Phantom πρόλαβαν και έκαναν χρήση του συστήματος εκτόξευσης, στη συνέχεια νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως είναι ασαφές αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να κάνουν χρήση του συστήματος αυτού. Αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε εκτεταμένη έρευνα εντοπισμού και διάσωσης των δύο χειριστών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του επισμηναγού Ε. Κωστέα

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι η Πατρίδα θα μείνει δίπλα στην οικογένεια του πιλότου, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Καίριας σημασίας η μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η Ατζέντα 2030 είναι απαραίτητος όρος εθνικής επιβίωσης, και στοχεύει στη δημιουργία σύγχρονων και αποτελεσματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ικανών να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις.
Giannis Kefalogiannis-Metafores-Metro
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Αποζημίωση 1.800 ευρώ το μήνα για γιατρούς των Ενόπλων Δυνάμεων

«Με την ίδια επιτυχία και αποτελεσματικότητα που προασπίζονται την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας» είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.