ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Νέος κύκλος προγραμμάτων επιμόρφωσης από τον ΟΠΕΚΑ, τι θα αφορά

Στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι η κατανόηση του νομικού πλαισίου και η αποτελεσματική διαχείριση των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων και του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Με διοργανωτή το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ξεκινά τον Μάρτιο νέο κύκλο επιμορφωτικών προγραμμάτων υπαλλήλων του και υπαλλήλων των Κέντρων Κοινότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι η κατανόηση του νομικού πλαισίου και η αποτελεσματική διαχείριση των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων και του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Ο νέος κύκλος αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης πιλοτικής εφαρμογής και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Μαΐου 2023.Ειδικότερα, ως προς τους στόχους των επιμορφωτικών προγραμμάτων, έχει ιδιαίτερη αξία να αναδειχθεί η ανάγκη της βέλτιστης κατάρτισης και εξοικείωσης των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΑ και των Κέντρων Κοινότητας των δήμων με τις λειτουργικές δυνατότητες της πλατφόρμας εξυπηρέτησης των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων και με το σύστημα απονομής του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια έμπειρων εισηγητών-μελών του ΕΚΔΔΑ, εντάσσεται στο πλαίσιο ευρείας μεταρρύθμισης αναφορικά με τον τρόπο απονομής και διαχείρισης προνοιακών επιδομάτων.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ, τον Μάρτιο του 2020, υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ και των Κέντρων Κοινότητας μπορούν να ενημερωθούν για τα προγράμματα και τις ημερομηνίες διεξαγωγής στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση 3,8 εκατ. ευρώ σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες

Το χρηματικό ποσό είναι ύψους 700 ευρώ για τις τρίτεκνες και 1.000 ευρώ για τις πολύτεκνες μητέρες και πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς που οι δικαιούχοι έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 12 Μαΐου κλείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Ανοικτή από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.