ΓΔ: 1476.12 -0.54% Τζίρος: 86.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Apergia, Poreia, Diadilosi
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στην Αθήνα οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούν τις 40.000, ενώ ανάλογα συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Κλειστό το κέντρο της Αθήνας.

Σε απεργιακό κλοιό όλοι οι χώρα με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ χιλιάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για δεκάδες χιλιάδες. 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ από τις 12:00 το μεσημέρι ο κόσμος στην Αθήνα, κρατά πανό που γράφουν «Μαμά κοιμήσου γιατί θα αργήσω» και διεκδικεί άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Στην απεργία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (EKA), οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς (Hellenic Train, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), στα πλοία, δάσκαλοι και καθηγητές, γιατροί και υγειονομικοί.

Παράλληλα μεγάλη και μαζική συγκέντρωση πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια. Πλήθος συνδικάτων, εργατικών κέντρων, φοιτητικών συλλόγων καθώς και μαθητές έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στα Προπύλαια και θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή. Βασική διεκδίκηση του ΠΑΜΕ είναι «να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το δυστύχημα στα Τέμπη».

Ταυτόχρονα, η αστυνομία, προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή, που θα πραγματοποιήσουν συνδικάτα και εργατικά κέντρα.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Λάρισα: Συνεχίζεται η πορεία διαμαρτυρίας

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στη διαδήλωση που διοργανώθηκε λόγω της σημερινής απεργίας στην πόλη της Λάρισας. Η πορεία κατευθύνθηκε από το κέντρο της πόλης και έφτασε στον σταθμό του ΟΣΕ, όπου οι διαδηλωτές σταμάτησαν συμβολικά για να φωναξουν συνθήματα στην πλατεια του ΟΣΕ, και στη συνεχεια κινήθηκαν προς το Γενικό Νοσοκομειο Λάρισαν όπου νοσηλεύονται τραυματίες από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, με την παρουσία κυρίως νέων παιδιών και μαθητών, οι οποίοι εκφράζουν την οργή τους για τα αίτια και τις ευθύνες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

Πλήθος κόσμου στη Θεσσαλονίκη 

Πλήθος κόσμου, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, έχει κατακλύσει τον άξονα της Αριστοτέλους από το άγαλμα Βενιζέλου έως και κάτω το πέταλο, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει δεκάδες πανό, σημαίες από εργατικά σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους ανεμίζουν, ενώ από μαθητές και φοιτητές ακούγεται το σύνθημα: «Ποτέ ξανά!».

Κατά την έναρξη της πορείας προκλήθηκε ένταση, ενώ η πορεία των αντιεξουσιαστών και των συλλογικοτήτων βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Μητροπολίτου Γενναδίου. Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποκόπηκαν από την πορεία των διαδηλωτών και προκάλεσαν φθορές σε κάμερα ασφαλείας υποκαταστήματος τράπεζας, καθώς και στη τζαμαρία παρακείμενου ξενοδοχείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν τα μέσα μεταφοράς στην Πρωτομαγιά

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς απαιτούν μεταξύ άλλων: Συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση όλων των κενών οργανικών θέσεων. 
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας λόγω Πρωτομαγιάς

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παρακάτω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων - συγκεντρώσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις καλεί η ΓΣΕΕ

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης».