ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τέμπη: Αποστέλλονται οι κλήσεις για απολογία των κατηγορουμένων

Αφορά τους τρεις μέχρι στιγμής κατηγορούμενους για το τραγικό δυστύχημα, ενώ οι δικαστικές αρχές φαίνεται πως επιχειρούν να συλλέξουν νέα στοιχεία για την υπόθεση και να αναζητηθούν όλες οι ευθύνες.

Τις κλήσεις για απολογία στους τρεις μέχρι τώρα κατηγορούμενους, δηλαδή τους δύο σταθμάρχες και τον επιθεωρητή, στέλνει σήμερα ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, συνεχίζοντας τις έρευνες για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να περάσουν την πόρτα του ανακριτή πιθανότατα σήμερα ή αύριο, ώστε να απολογηθούν εκ νέου, καθώς οι δικαστικές αρχές φαίνεται πως επιχειρούν να συλλέξουν νέα στοιχεία για την υπόθεση και να αναζητηθούν όλες οι ευθύνες.

Πρόκειται για κίνηση που αφορά τις νέες αρμοδιότητες του νέου ανακριτή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση του δυστυχήματος, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες σε όλα τα επίπεδα για την αναζήτηση όσων προσώπων εμπλέκονται στο δυστύχημα. Στο γραφείο του ανακριτή υπάρχει από χθες η ογκωδέστατη δικογραφία την οποία και μελετά, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για μία υπόθεση πολύπλοκη και με πολλές παραμέτρους, τόσο για αίτια του δυστυχήματος όσο και την εμπλοκή προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση την εξέλιξη της έρευνας, είναι πιθανό να απολογηθεί και πάλι ο 59χρονος κατηγορούμενος σταθμάρχης που κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, ενώ είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν και άλλες διώξεις σε άλλα πρόσωπα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι με εγγύηση οι δυο πρώτοι κατηγορούμενοι για τη σύμβαση 717

Απολογήθηκαν στην Ανακρίτρια οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι καταβάλλοντας 500.000 και 600.000 ευρώ αντίστοιχα. Μέχρι το τέλος Απριλίου θα συνεχιστεί η διαδικασία των απολογιών για τους 23 κατηγορούμενους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην εξεταστική επιτροπή η δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών

Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας από αύριο προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για να ερευνηθούν οι καταγγελίες για τα Τέμπη

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας να διερευνήσει κάθε ερώτημα ή καταγγελία υπάρχει για την πιθανή ύπαρξη εύφλεκτων και τοξικών ουσιών στον χώρο του εγκλήματος.