ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βροχή σε ομπρέλα
Φώτο: Shutterstock

Πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες

Θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια, με τους ανέμους να πνέουν έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ στα πελάγη.

Aναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι καταιγίδες τοπικά στα δυτικά και ανατολικά είναι πιθανό να είναι ισχυρές. Πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις υπάρχει στα δυτικά καθώς και σε τμήματα του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου.

Τις νυχτερινές ώρες προς πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειώονται και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας. Έως τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, ωστόσο θα διατηρηθούν στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα. Τις νυχτερινές και πρω΄τες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά έως 5-6 μποφόρ, ενώ κατά τις απογευματινές ώρες αναμένεται στροφή των ανέμων σε δυτικούς με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς, αλλ΄ά στα βόρεια και δυτικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο αρχικά από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή στροφή τους σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιδείνωση καιρού: Πού αναμένονται ισχυρές καταιγίδες σύμφωνα με την ΕΜΥ

Έντονες βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από σήμερα έως και την Τρίτη 11/11/2025 σε περιοχές της χώρας, κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.
Παραλία με τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Φουνγκ-γουόνγκ γίνεται υπερτυφώνας πριν πλήξει τις Φιλιππίνες

Ο τυφώνας Φουνγκ-Γουόνγκ εξελίχθηκε σε υπερτυφώνα, πλησιάζοντας απειλητικά τις Φιλιππίνες με ανέμους ως 230 χλμ./ώρα, την ώρα που η χώρα μετρά ήδη θύματα από τον πρόσφατο τυφώνα Καλμάγκι, ανακοινώνει η μετεωρολογική υπηρεσία.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Βροχές και καταιγίδες ως τις 10/11 – Προειδοποιεί η ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές από το Σάββατο 8 έως τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Επηρεάζονται κυρίως Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά και Πελοπόννησος, καθώς και η Μακεδονία.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Συμβουλές προστασίας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το επόμενο τριήμερο κυρίως στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Το Σάββατο έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Βορειοδυτική Πελοπόννησο ως το απόγευμα.