ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ξανακλείνει το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, μεγάλος ο κίνδυνος κατολισθήσεων

Σύμφωνα με την αυτοψία που διενεργήθηκε στην περιοχή, διαπιστώθηκε εκτεταμένος κατολισθητικός κίνδυνος λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή.

Την εκ νέου απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, εισηγήθηκε ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), στο πλαίσιο των επανεκτιμήσεών του αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα και τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την αυτοψία που διενεργήθηκε στις 8 Μαρτίου 2023 από επιστημονικό κλιμάκιο του ΟΑΣΠ, υπό την καθοδήγηση του προέδρου του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, διαπιστώθηκε εκτεταμένος κατολισθητικός κίνδυνος λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή.

Με βάση τα ευρήματα της αυτοψίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, του υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, υπό τον συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης, για την εφαρμογή της απαγόρευσης πρόσβασης στην παραλία «Ναυάγιο» για την φετινή τουριστική περίοδο.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η κατάσταση να επανεκτιμάται δύο φορές ετησίως μετά από νέες επιτόπιες αυτοψίες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Σεπτεμβρίου του 2022 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου είχε αποφασίσει την απαγόρευση της πρόσβασης για λόγους σφαλείας.

«Η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών είναι πάνω από όλα και η απόφαση λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιστημονικά δεδομένα του ΟΑΣΠ και του Προέδρου του καθηγητή Ε. Λέκκα, δεδομένης της μεγάλης επισκεψιμότητας της περιοχής κατά την τουριστική περίοδο», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για τους Αμερικανούς η Ίος

Σύμφωνα με έρευνα του thetravel.com, η Ίος αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους τουρίστες που επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα. Αύξηση 13,5% της επισκεψιμότητας τον Σεπτέμβριο έναντι του 2019.
Leipsoi, Lipsoi, Ellinika Nisia, Greek Islands, Tourismos, Turism
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για Βρετανούς οι Λειψοί

Για το 2022, οι Λειψοί ξεπέρασαν το φράγμα του 2019 σε ακτοπλοϊκές αφίξεις με την επισκεψιμότητα να κάνει άλμα κατά 25% σε σχέση με το 2021, με τις τουριστικές ροές να παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
Tourismos, Turism, Ellada, Nisia, Dodekanisa, Patmos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Πάτμος ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το 2023

Το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel and Leisure και οι βρετανικοί Times τοποθετούν στο επίκεντρο της κρουαζιέρας το νησί της Αποκάλυψης του Ιωάννη και την τοποθετούν ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως.