ΓΔ: 1220.89 1.54% Τζίρος: 148.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train (4)
Φωτο: Stringer / SOOC

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Δήλωση παράστασης για υποστήριξη κατηγορίας στα Τέμπη

Η δήλωση κατατέθηκε σήμερα στον εφέτη-ανακριτή από 47 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας και με την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των μελών της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος δήλωσε σήμερα στον εφέτη-ανακριτή του Εφετείου Λάρισας συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Αναλυτικότερα, κατατέθηκε σήμερα στον εφέτη-ανακριτή του Εφετείου Λάρισας από 47 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας (κατ' άρθρο 90 ζ Κώδικα Δικηγόρων) και με την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των μελών της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά των ήδη κατηγορούμενων και κάθε άλλου υπευθύνου για την τυχόν αξιόποινη συμπεριφορά τους που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό επιβαινόντων στις αμαξοστοιχίες που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Η Ολομέλεια σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να κινηθεί αποτελεσματικά και γρήγορα. Πρέπει να διερευνηθεί κάθε αξιόποινη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων των προσώπων που είχαν υποχρέωση για τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας, η τυχόν ύπαρξη των οποίων θα απέτρεπε την τραγωδία, χωρίς να περιοριστεί η έρευνα στους τελευταίους τροχούς του συρμού των ευθυνών αλλά να αναζητήσει και τους κύριους υπαίτιους. Οι υπαίτιοι, με πράξεις ή παραλείψεις, όποιοι και αν είναι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να υποστούν τις συνέπειες που τους αναλογούν.

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, πέραν των εφετών- ανακριτών, στους οποίους κατέθεσαν τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας, συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας και την προϊσταμένη του τριμελούς συμβουλίου διοίκησης του Εφετείου Λάρισας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Αποστέλλονται οι κλήσεις για απολογία των κατηγορουμένων

Αφορά τους τρεις μέχρι στιγμής κατηγορούμενους για το τραγικό δυστύχημα, ενώ οι δικαστικές αρχές φαίνεται πως επιχειρούν να συλλέξουν νέα στοιχεία για την υπόθεση και να αναζητηθούν όλες οι ευθύνες.