ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimata, money, metrita, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

ΕΦΚΑ: Καταβάλλονται 54,5 εκατ. ευρώ για 26.000 επικουρικές συντάξεις

Οι πληρωμές αυτών των επικουρικών πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες, μαζί με την καταβολή των κύριων συντάξεων Απριλίου. Eίχε προηγηθεί η πληρωμή επιπλέον 17.000 ασφαλισμένων τέλη Φεβρουαρίου.

Στην καταβολή συνολικού ποσού 54,5 εκατ. ευρώ σε 26.000 δικαιούχους που είδαν την οριστική επικουρική σύνταξή τους να εκδίδεται τον Φεβρουάριο, προχωρούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Οι πληρωμές αυτών των επικουρικών πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες, μαζί με την καταβολή των κύριων συντάξεων Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί η πληρωμή επιπλέον 17.000 ασφαλισμένων, για τους οποίους εκδόθηκε η οριστική επικουρική σύνταξή τους στα τέλη Ιανουαρίου και πληρώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου. Συνολικά, όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του, οι ασφαλισμένοι που είδαν να εκδίδεται και να πληρώνεται η οριστική επικουρική σύνταξή τους το τελευταίο δίμηνο ανέρχονται σε 43.000.

Αν συνυπολογιστούν και οι 37.500 δικαιούχοι, που έλαβαν την προκαταβολή επικουρικής σύνταξης στις 14 Μαρτίου, οι ωφελούμενοι συνολικά από τις παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο μέτωπο των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων ανέρχονται σε πάνω από 80.000.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσακλόγλου: Το ποσό των επιδομάτων μητρότητας ξεπερνά τις 10.000 ευρώ

Για το μέτρο της εξαήμερης εργασίας, τόνισε ότι, «κατηγορητικά δεν τίθεται θέμα επέκτασης ή γενίκευσης του μέτρου της εξαήμερης εργασίας. Αφορά ορισμένες επιχειρήσεις, κυρίως συνεχούς ροής».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 1555 θα ενημερώνει τηλεφωνικά όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης

Πώς απλουστεύεται η διαδικασία συνταξιοδότησης. Η νέα πιλοτική εφαρμογή του 1555 και του e-ΕΦΚΑ αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με πολίτες που εργάζονται στο Δημόσιο και έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Έσπασε το φράγμα των 25.000 εκκρεμών συντάξεων

Όπως ανέφερε επίσης ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μέσα σε μια μόλις μέρα εκδόθηκαν 11.000 επικουρικές συντάξεις, οι οποίες φτάνουν πλέον τις 30.000 από 65.000 που ήταν την περίοδο που ανέλαβε.
Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο σε συντάξεις, επιδόματα, ασφαλιστικό

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη νέα νομοθετική του πρωτοβουλία, προχωρά στη συνολική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την επαγγελματική ασφάλιση και την εποπτεία των ταμείων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Το 87,1% των συντάξεων που εκδίδονται fast track δεν έχουν απόκλιση

Η αλήθεια των αριθμών αποτελεί έναν αδιάψευστο μάρτυρα, με 592.280 συνταξιούχους να εισπράττουν, χωρίς καμία απόκλιση, τα ποσά που δικαιούνται και 87.720 να προβαίνουν σε ενστάσεις, οι οποίες εξετάζονται εντός τριμήνου.