ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δήλωση γέννησης με μία μόνο ενέργεια του γονέα στο μαιευτήριο

O υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι απλοποιείται η διαδικασία της δήλωσης της γέννησης ενός παιδιού.

Με μια μόνο δήλωση στο μαιευτήριο, θα ενημερώνονται όλα τα μητρώα για την γέννηση ενός παιδιού, από τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι απλοποιείται η διαδικασία της δήλωσης της γέννησης ενός παιδιού. Η νέα διαδικασία θα ψηφιστεί στη Βουλή μαζί με το σχέδιο νόμου για το επίδομα παιδιού, ενώ αναμένεται ότι τα νοσοκομεία της χώρας να είναι έτοιμα εντός του Φεβρουαρίου προκειμένου να μπορούν να υποδέχονται τις δηλώσεις.

Όπως τόνισε «σήμερα όταν γεννιέται ένα παιδί, πρέπει να πας σε πάρα πολλά γκισέ. Στο ισόγειο του μαιευτηρίου, στα ΚΕΠ για να πάρεις ΑΜΚΑ, στο ληξιαρχείο, στο ταμείο του πατέρα ή της μητέρας, ενώ τώρα έχουμε προσθέσει στην εξίσωση και τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού. Όλα αυτά θα διεκπεραιώνονται αυτόματα στο μαιευτήριο, με μία και μόνο δήλωση, κι αυτό θα ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο καθεστώς χορήγησης ΑΜΚΑ, προϋποθέσεις ενεργοποίησης και δικαιούχοι

Στην ΚΥΑ ορίζονται με σαφήνεια οι δικαιούχοι, διαχωρίζεται το στάδιο της αρχικής έκδοσης του ΑΜΚΑ από το στάδιο ενεργοποίησης και εξορθολογίζεται η αντιμετώπιση φαινομένων καταστρατήγησης, μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Αλλαγές στον ΑΜΚΑ και στους τίτλους κτήσης με το νέο ν/σ

Με τη ρύθμιση αναμορφώνεται το πλαίσιο του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ο οποίος συνιστά -μαζί με τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας  και τον  Αριθμό Φορολογικού Μητρώου- το βασικότερο αριθμό ταυτοποίησης φυσικών προσώπων της χώρας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι 11 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους μισθωτούς

Έχουν υλοποιηθεί και τεθεί σε λειτουργία 12 ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που απευθύνονται στο σύνολο των ασφαλισμένων (μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, κλπ), στους συνταξιούχους, αλλά και στους λογιστές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του Μετρό

Από την Δευτέρα 22/4 που ο σταθμός «Νίκαια» της γραμμής 3 θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.