ΓΔ: 1447.21 -0.10% Τζίρος: 33.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:25:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ηλιοφάνεια με κατά τόπους νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο και άνοδος της θερμοκρασίας. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στα δυτικά, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη θα αυξηθούν. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στα δυτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 2 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 7 έως 24, στην Ήπειρο από 4 έως 18, στη Στερεά από 5 έως 22, στην Πελοπόννησο από 3 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 18, στις Κυκλάδες από 4 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 7 έως 17 και στην Κρήτη από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.